XVII. Sajó Péter emlékverseny – Tevel

2022-03-23

A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület március 27-én, vasárnap Tevelen rendezi szezonnynitó kerékpáros versenyét a XVII. Sajó Péter emlékversenyt. A rendezésben a Szekszárdi Sportközpont Nkft. is közreműködik: a jelentkeztetéshez biztosítunk öt főt, akik a rajtszámokat fogják kiosztani. Az előkészítő munkálatokat ( rajtszámok szortírozása) már pénteken délután elvégzik.

Schneider Gábor, főszervező az elmúlt két évben a COVID-19 miatt mindig le kellett mondja a versenyt, így a tizenhetedik alkalomra három évet kellett várni. Nagy az érdeklődés, több mint 200 versenyző adta le nevezését. A verseny nemzetközi lesz, hiszen érkeznek csapatok Csíkszeredából, Aradról, a horvátországi Vinkovci-ból, és  többek között rajthoz áll a szerb utánpótlás válogatott is.

A versenynek új névadó szponzora is van, hála és köszönet azért, hogy a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felkarolta az eseményt.

A verseny Sajó Péternek állít emléket. A Szekszárdi Spartacus kiváló versenyzője kilenc alkalommal nyert felnőtt országos bajnokságot. A szekszárdiak leginkább arra emlékeznek, hogy a Gemenci Nagydíj prológján  – a Garay tértől a Kálvária tetőig – hosszú évekig ő tartotta a rekordot. Sajó Péter egy sikeres sportpályafutás után hunyt el fiatalon.

További fontos és részletes információkat a versenyről az egyesület és a bikemag honlapján találhattok:

Szekszárdi SzKE

Bikemag

A szervezők nevében is sok szeretettel látunk mindenkit Tevelen! A verseny 10:45kor kezdődik! Az Elite kategória célba érkezése 13:35kor várható.

Támogatók