Atlétika

 

DCIM112GOPRO

_DSC14632016. január elsejétől az atlétika sportágnak is működik szakosztálya a Sportközpont keretein belül. A sportok királynője jelentős hagyományokkal, erőkkel és bázisokkal rendelkezik Szekszárd városában hosszú idő óta. Célunk, hogy ez az alapmozgásokon – futás, ugrás, dobás – alapuló alapsportág a jövőben is kedvelt és keresett mozgásforma legyen a szekszárdi és Szekszárd környéki fiatalok számára, jó lehetőséget biztosítva a tehetséges versenyzők képességeinek magas szintű fejlesztéséhez.

_DSC0768Új szakosztályunkban öt edző végzi munkáját: Scherer Tamás, szakosztályvezetőként a sprinter, ugró és összetett szakággal foglalkozik minden korosztályban, Gaál László 2021. szeptember 1.től megújuló dobó csoportunkat vezeti, Klézl Zsuzsanna, és Péterbence Csilla első sorban az általános iskolás korosztály felkészítésében dolgozik, míg Szőke Gergő a közép- és hosszútávfutók felkészítését végzi minden korosztályban. Eredményes munkájuk elengedhetetlen alapja az iskolákban folyó Kölyök Atlétika oktatás. A Nemzeti Alap Tanterv szerves részét képző programban jelenleg az első, második, harmadik osztályos tanulók ismerkednek a sport és a sportág alapjaival városunk minden általános iskolájában. Az itt dolgozó kollégák és kolléganők munkája nagyban meghatározza szakosztályunk jövőjét is.

2021. szeptemberében a Magyar Atlétikai Szövetség megreformálta Kölyök Atlétika Programját. A Kölyökből Atléta Program néven újjászületett projektben szakosztályunk 8 teljes csoporttal vesz részt ( teljes csoport = min. 15 fő). A csoportban U10-es vagy annál fiatalabb korosztályban tartunk élményszerű foglalkozásokat a gyerekeknek. Csoportjaink ABC sorrendben:

 

  • Babits Mihály Általános Iskola, csoportvezető: Lenge Petra
  • Baka István Általános Iskola, csoportvezető: Katona Kitti
  • Dienes Valéria Általános Iskola, csoportvezetők ( 2 csoport): Somogyvári Klára és Mucska Melinda
  • Garay Általános Iskola, csoportvezető: Hammer Mária
  • PTE Gyakorló Általános Iskola, csoportvezető: Póth Gábor
  • Szent József Katolikus Általános Iskola, csoportvezető: Péterebence Csilla
  • Várdombi Általános Iskola, csoportvezető: Kozma Zsuzsanna

A sportolók zavartalan felkészüléséhez megfelelő feltételeket biztosít a sportközpont és az atlétikát szolgáló létesítmények folyamatos fejlesztése is.

Érdeklődés: +36/20-4553374, Scherer Tamás

Támogatók