Veszprémben versenyeztek atlétáink

2019-07-10

Régen jártunk Veszprémben versenyezni. A 61. Balaton Bajnokság versenykiírásában viszont szerepeltek olyan versenyszámok – gátfutás, gerelyhajítás, magasugrás – , amik kiváló felkészülést nyújtottak a serdülőknek a bajnokság előtt ill. Liga versenyszámok voltak.

A serdülő lányok gerelyhajításával kezdődött a nap. Posta Flóra és Frei Nóra versenyeztek a nemzetközi mezőnyben. A déli melegben nagyon álmosan versenyeztek. Flórának így is sikerült egy dobást eltalálnia, mellyel nyolcas döntőben dobhatott, s végül Serdülő Liga pontokat szerzett.

Férfi magasugrásban Szuper Liga versenyt rendeztek nyolc indulóval, így mindenki, aki átjutott a kezdő magasságon pontszerző lett. Már a bemelegítés kiválóan sikerült Angyal Balázsnak és Németh Mátyásnak. Matyi átlépővel ugrotta a 180 centit. A verseny is jól kezdődött: mindketten 185 centin szálltak be, melyet elsőre teljesítettek, akárcsak a 190 centit. 195 centin Balázs ismét elsőre átjutott magasan, így támadhatta a 2 métert. Matyi mindháromszor épp hogy lehúzta a lécet. Nagy bosszantó volt, hiszen jó állapotban van, de minden alkalommal apró technikai hibák miatt nem tudjuk kihozni a maximumot.  Balázs a 200 centin tett három félénk kísérletet, melyek közül a második volt a legjobb. Ő végül negyedik lett, ami pénzdíjjal is járt, Matyika ötödik lett.

Holacsek Vanda mindkét versenyszámában ligázott, és súlylökésben és diszkoszvetésben is szerzett Liga pontokat. A diszkoszvetés technikája továbbra sem akar versenyen összeállni, súlylökésben a negyedik helyért kapott erős mezőnyben öt pontot.

Hamar János remekül kezdett a serdülő fiúk gerelyhajító versenyében. Egyéni csúccsal nyitott, majd másodikra még tovább javította az egyéni legjobbját 38 méter 18 centire. A kavargó szélben már nem sikerült javítani, de több dobása is volt stabilan 36 méteren.

80 méteres gátfutásban három lányunk is harcba szállt a Serdülő Liga pontokért. Frei Nóri bejutott a nyolcas döntőbe, ahol célba is ért, így újabb liga pontokat szerzett a szakosztály számára. Flóra és Weber Kata is jól ment, de az erős mezőnyben nem tudtak tovább jutni. A fiúknál 100 gáton nyolc induló volt, ám így is rendeztek döntőt. Érdemes volt, mert addigra alábbhagyott a meleg, csendesedett a szél, így Szabó Máté, Hamar János és Barna Tamás is nagyszerű egyéni csúcsot ért el. Máté 14,57-tel harmadik lett. Mivel ez is Liga szám volt, így mindhárom versenyzőnk szerzett pontot!!!

Scherer Tamás szakosztályvezető beszámolója

Támogatók