Valter Attila nyerte a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj első versenyét

2019-08-06

Szekszárd környékén 165 kilométer várta a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 első egynaposának résztvevőit. A győzelmet végül a magyar nemzeti válogatott színeit erősítő Valter Attila szerezte meg, ezzel 40 UCI világranglista pontot is bezsebelve.

Pontban 15 órakor vágtak neki a kerekesek a 165 kilométeres távnak. A rajt ezúttal is a Béla téren volt, a mezőny három gyorsasági és három hegyi hajrát leküzdve érkezett meg a Kálvária kilátóhoz.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak az akciók, – Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) nyerte az első gyorsasági részhajrát – ám egészen harminc kilométer megtételéig kellett várni a sikeres elmenésre, melybe az ukrán Yehor Dementyev (Team Novák) és Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa) keveredett bele.

A duó legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött, miközben az ukrán kerekes elvitte a nap másik két gyorsasági hajráját, míg a luxemburgi csapat magyar légiósa az első hegyen gyűjtötte be a pontokat.

Az utolsó ötven kilométerre fordulva rákapcsolt a főmezőny, a szökevények előnye rohamtempóban kezdett csökkeni, huszonöt kilométerre a céltól Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) és Ivan Centrone (Team Differdange-GeBa) ugrott fel rájuk, majd a frissiben érkező kettős tovább is ment. Filutás megnyerte a soron következő hegyi hajrát, ám a Kálvária kilátó aljáig már nem jutottak el, megfogta őket a mezőny.

A mindent eldöntő meredek a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt, végül Valter Attila (Magyarország) magabiztosan nyerte meg a versenyt két olasz Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) és Niccolo Salvietti (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) előtt.

„Nagyon örülök a sikernek, győzelmi szándékkal érkeztem, hisz tisztában voltam azzal, hogy kedvez ez a befutó nekem – mondta röviddel a célba érkezést követően Valter Attila. – A rajtot követően kicsit nyomottnak éreztem magam, bár a lábaim jók voltak, így tudtam, hogy átlendülök ezen a holtponton. Sikerült egy erős válogatottat összerakni, a srácok rengeteget segítettek, jó munkát végeztek, így ez egy közös győzelem volt. Bízom benne, hogy holnap is lehet esélyem.”

Az elmúlt időszakban bombaformát mutató Pelikán János (Pannon Cycling Team) az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel további tizenöt UCI pontot szerezve nemzetünk számára!

 

EREDMÉNYEK
Alisca Bau Gemenc Nagydíj I. 1.2, Szekszárd-Szekszárd (165 km):


1. Valter Attila, magyar (Magyarország) 4:00:41
2. Paolo Toto, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 8 mp
3. Niccolo Salvietti, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 8 mp
4. Dario Puccioni, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 10 mp
5. Pelikán János, magyar (Pannon Cycling Team) + 10 mp
6. Cameron Beard, amerikai (Team Differdange-GeBa) + 10 mp
7. Marco Cecchini, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 14 mp
8. Jaka Primozic, szlovén (KK Kranj) + 26 mp
9. Jon Soerveras Breivold, norvég (Region Vest) + 29 mp
10. Tom Thill, luxemburgi (Team Differdange-GeBa) + 34 mp

Következik

A 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj II 1.2-es verseny július 27-én 13 órakor indul. A karaván 150 kilométert abszolvál, három gyorsasági részhajrával a Garay-téren és két hegyi hajrával a Bródy Sándor utcában, négy öt kilométeres körrel a végén, mielőtt újra a Kálvária kilátó felé fordulnának a versenyzők. A befutó időpontja 16:30 óra magasságára tehető.

A teljes eredménylista letölthető az alábbi linkről!

https://gemencgp.hu/wp-content/uploads/2019/07/gemenc19_result-4.xlsx

Támogatók