Újraindult a Sport XXI. program régiónkban

2020-09-18

Nagyon várta már mindenki, hogy újra legyen Sport XXI. verseny, azonban sajnos a vírushelyzet miatt sokan nem tudtak részt venni a szeptember 17-ei szekszárdi megmérettetésen.

A tavaszi verseny pótlására négy szakosztály nevezte csapatait, melyek még az indulás pillanatában is módosultak. Végül 10 csapat állt rajthoz a két korosztályban, az U11-esek forgószínpadán minden állomásra jutott egy-egy csapat. A versenyt a DOVASE csapata nyerte, akik távolugrásban, hármasugrásban és 800 méteres akadályfutásban is a legjobbak lettek. Második helyen a Szekszárdi Sportközpont sötétkék csapata végzett hajításban és sprintváltóban jeleskedve, harmadik lett a kalocsai Eperföldi Általános Iskola „A” jelű csapata, akik vetésben és szlalomváltóban bizonyultak a legjobbnak.

A Szekszárdi Sportközpont U11-es csapat tagjai: Novák Péter, Gyenes Szilárd, Gyenes Kristóf, Tóth Ádám, Csupor Levente, Rend Kincső, Bakodi Álmos, Rend Hunor, Felkl Emma, Kovalik Áron, Keszthelyi Zita, Kis Kende, Pasztendorf Máté, Keszthelyi Zita, Máté Ákos

Az U13-as csapatok versenyét a Szekszárdi Sportközpont sárga trikós csapata nyerte. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Orbán-Zaják Péter, aki a maximális 80 pontból 79 szerzett meg. Hármasugrásban, magasugrásban és kislabda hajításban is egyaránt 20 pontot szerzett, míg 60 gáton 19-et. A szekszárdi csapatban 20 pontot ért még Felkl Dominik 7:15,7-es 2000 métere. Második helyen végzett a PSN Zrt. csapata, míg harmadik lett a DOVASE együttese. Lakatos Anna, aki kalocsaiként egészítette ki a dombóváriak csapatát kislabda hajításban 40 méter 4 centis dobásával 20 pontos eredményt ért el.

A Szekszárdi Sportközpont U13-as győztes csapat tagjai: Orbán-Zaják Péter, Felkl Dominik, Häckl Ábel, Kis Bendegúz, Andrássy Zsófia, Görföl Zselyke, Mészáros Milla, Szabó Kinga

A verseny végén a résztvevők matricát és nektarint kaptak. Bár kevesen voltunk, mégis mindenki örült neki, hogy végre Sport XXI-ben versenyezhettek az U13-as és az U11-es gyermekek. Folytatás a második fordulóval szeptember 27-én, vasárnap Kaposváron.

Scherer Tamás beszámolója

Támogatók