Újra KERÉKPÁROS SIKEREK A IV. KAJDACS NAGYDÍJON!

2024-03-11

2024-03-09

Szombaton tavaszias időben rendezték a „IV. Kajdacs Nagydíj 2024.” nemzetközi országúti kerékpárversenyt. A hazai versenyzőkön kívül népes mezőny érkezett Szerbiából, Szlovákiából pedig a 3- szoros Profi Világbajnok Péter Sagan utánpótlás akadémiájának csapata is részt vett a korai országúti szezonnyitón.

Először az U13 korosztály indult fordítós útvonalon, ahol Mármarosi Manuel egy szerencsés eltévedés után szerezte meg az ezüstérmet újjonc klubtársa a még csak 8 éves Istlstekker Benett előtt. Mármarosi Adrián 5. lett

Az második futamban közös csoportban indultak a Szeniorok, U15 és U17 fiúk, ill. a WU17-es lányok. Ők már egy 22 km-es körpályán teljesítettek 3, 2 ill. 1 kört. A verseny 40 km/h sebességet is meghaladó iramban indult, amely rögtön a mezőny egynegyedét le is szakította. A lányok 1 kört mentek és csak ketten tudtak a nagy sebességgel robogó élmezőnyben maradni, ahol Mármarosi Alexa (még csak első éves WU17-es) szoros hajrában szerzett ezüstérmet idősebb ellenfele mögött !

A 2 körös U15-ös fiúk sajnos lemaradtak Mármarosi Marcell 6. amíg Rádi Noel 8. lett.

A 3 körösöknél Tulok-Darida Simon a második körben az élmezőnytöl egy korábbi páros szökés után eredt.   Hozzá felzárkózni a rendező egyesület szekszárdi kerékpárosa és egy szenior versenyző tudott, ahol Simon vette ki a legtöbb részt az üldözésből, aminek sajnos meg is lett a böjtje, mert a hajrában csak második tudott lenni, így lemaradt az U17-esek dobogójáról.

Ez volt az idei első válogató verseny a május eleji Magyar válogatottat is felvonultató csehországi 3 napos kis Békeversenyre. A következő megmérettetésekre két hét múlva Tótvázsonyban és április első hétvégéjén, a szlovákiai Nagyszombaton kerül sor, melyet bizakodva vár egyesületünk.

 

Mezőnyversenyek:

U17 – 65 km

  1. Tulok-Darida Simon

U15 – 44 km

  1. Mármarosi Manuel
  2. Rádi Noel

WU17- 22 km

  1. Mármarosi Alexa

U13 – 12 km

  1. Mármarosi Manuel
  2. Istlstekker Benett
  3. Mármarosi Adrián

Támogatók