Újra dobogón a Mármarosi testvérek !

2024-05-24

 

Mármarosi Manuel második győzelme, Marcell első dobogója a Liga kupában !

 

Május 12-én vasárnap a Zirc adott otthont az MKSZ Liga Kupa soronkövetkező állomásának. Az útvonal nagyon kemény volt szinte egy méter sík sem volt benne.

Először az U13-U15  fiúk 1 ill. 2 kis körből álló futamon indultak az WU17-es lányokkal. Itt Mármarosi Manuel egyedüliként az U13 fiúk közül kitartott a sok meredek emelkedő miatt is igen csak megfogyatkozott élmezőnnyel és fölényes győzelmet aratott. Alexa szintén hősiessen küzdve kibírta az emelkedőket az eddig sokkal jobban teljesítő pesti ellenfelével. Hölgyversenyzőnk a véghajrában nagyon jól kezdett viszont a célvonal előtt egy felvezető motoros feltartotta, és ha csak centikkel is, de csak második tudott lenni.

Az U15 fiúk már két kört teljesítettek, itt Mármarosi Marcell már az első körben szegedi riválisa után eredt az élmezőnyből, de már nem tudta beérni. A második kör hozott egy kis izgalmat, mert az őt üldöző Krosszkovácsis ellenfele utolérte. Ezután még következett két meredek emelkedő a célig és a másodikon Marcellnak újra sikerült elszakadnia, ezután egy 5 km-es üldöző verseny győzteseként megszerezte az ezüstérmet. Rádi Noel a második kört már nagyrészt egyedül teljesítve 7. lett.

Az U17 fiúk már az Elitekkel közös mezőnyben rajtoltak és 1 kicsi és 1 nagy kört teljesítettek. Az erős mezőny már ez első emelkedőkön több darabra szakadt, itt Tulok-Darida Simon a második csoportról az utolsó 10 km-en kicsit lemaradva, de már javuló formát mutatva 4-ként ért célba.

Eredmények:

U13                                                    1 kis kör 25 km

  1. Mármarosi Manuel

 

WU17                                             1 kis kör 25 km

  1. Mármarosi Alexa

 

U15                                                2 kis kör 50 km

  1. Mármarosi Marcell
  2. Rádi Noel

 

U17                                                   1 kis kör + 1 nagy kör   68 km

  1. Tulok-Darida Simon
  2.  

Támogatók