U18 és U16 Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokság – Székesfehérvár, 10.02-03.

2021-10-05

A szövetség hagyományaihoz híven az U18 és U16 Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnoksággal zárult a szabadtéri szezon. A Szekszárdi Sportközpont atlétái igencsak kitettek magukért: három érem mellett, több értékes helyezést is szereztek.

Az edzői team mindig úgy gondolkodik a szakosztályban, hogy az ügyességi csapatbajnokságon nagy létszámban induljunk. Egyrészt a csapatszellemet erősítendő a szakosztályban, másrészt még egy lehetőség szezon végén, hogy az egyéni csúcsokat tovább srófoljuk.

Az U18-as korosztályban a férfi 110 méteres gátfutásban bajnoki címet szerzett Hamar János, Péceli Tamás, Szabó Máté, Barna Tamás összeállítású csapatunk. A tavalyi ezüstérmet fényesítették ki a fiúk. Mindössze a csepeli csapattal kellett megküzdenünk, ill. a szembeszéllel, de ez semmit nem von le az eredmény értékéből. Péceli Tamás egyéni csúcsot ért el, de mind a négyen jól futottak. A verseny második napján magasugrásban versenyzett Péceli Tamás, Hamar János és Barna Tamás. Péceli Tomi végre ismét átjutott a 180 centi felett, bár igen erőlködős, nehéz versenyen. Hamar János 175 centivel egyéni csúcsot javított, voltak nagyon jó ugrásai, de a magasság emelkedésével egyre jobban agyalt, és szétesett a mozgása. Barna Tomi szépen hozta a 160-at, így a 171-es átlaggal majdnem sikerült megszorongatni a nagy csapatokat. A trió bronzérmes lett.

Szintén bronzérmes lett az U18 női ötösugró csapat, de a két érem között ég és föld a különbség. Nagyon-nagyon régóta vártunk már arra, hogy a gyengébbik nemben valamely csapatversenyben érmet hozzon össze a 2004-05-ös generáció. Képességeik alapján minden bajnokságon erre volt predesztinálva a Frei Nóra, Posta Flóra, Weber Kata trió, és most sikerült összehozni, ráadásul abban a versenyszámban, ahol a legkevésbé vártuk. Motiváltan versenyeztek a lányok, mindent beleadtak és végül 15 méter 21 centis átlaggal lettek harmadikok. Mind a hárman egyéni csúcsot értek el. Köszönjük Péterbence Csilla felkészítő munkáját! Két órával később magasugrásban is lett volna esély, de Flóra és Nóri fáradtan mozgott, Weber Kata viszont remek 155 centis egyéni csúcsot ért el.

Az U16-os korosztályban is jól versenyeztek a lányok. Gerelyhajításban és súlylökésben indultak és mindkét számban az ötödik helyen végeztek. Kurcz Kata vezette a csapatot: gerelyhajításban 30 méter fölé került életében először, súlylökésben pedig ismét hozta a 10 méter feletti eredményt. Máté Ifeoma felversenyzett ebbe a korosztályba, ennek ellenére két egyéni csúcsot is elért. Hamar Eszter végre 20 méter fölé hajította a gerelyt. Csapattagok voltak: Kiss Kata Ramóna, Tibai Natasa és Töttős Eszter. U16-os fiaink magasugrásban nagyon közel álltak az éremszerzéshez, ha egy valaki eggyel magasabbra jut, akkor a dobogó alsó fokára állhattak volna, így negyedik lett a Gréczy Balázs, Merk Bálint, Arató Gergő, Radnóti Gergő, Orbán-Zaják Péter összeállítású csapat 153 centis átlaggal.

Kiemelendő még az U18-as súlylökő csapat. Az 5 kg-os súllyal 10 méter feletti átlagot ért el Zsiga Levente, Szilágyi Péter és Péceli Tamás.

Szép hétvége volt, mindenkinek gratulálunk az eredményes versenyzéshez!

795-u18-es-u16-ugyessegi-es-gatfuto-atletikai-magyar-csapatbajnoksag-2021-csapatverseny-1003153730

Támogatók