Tulok-Darida Simon és Mármarosi Manuel dobogón a 2024. év első Liga Kupa futamán

2024-04-18

2024.03.24-én Tótvázsonyban rendezték meg a 3G Kupát, amely az idei országúti Liga Kupa 10 fordulós sorozatának első állomása is volt egyben. Az ország szinte minden részéről érkeztek az indulók.

Egy kb. 22 km-es hosszú meredek emelkedőket is tartalmazó rendkívül nehéz körben kerültek lebonyolításra az országúti mezőnyversenyek. A korai időpont ellenére a távok is elég komolyak voltak és meg is mutatták, hogy hol kell még fejlődniük a sportolóinknak !

Először az U15, WU17 (2 kör) indultak majd egy futammal később, pedig az U13 korcsoportúak (1 kör). A kicsiknél Mármarosi Manuel egyenletes teljesítményt nyújtva szerezte meg az ezüstérmet, míg  nővére Alexa jól kezdett, de később rosszul lett és így is teljesítve a távot Rádi Noellel együtt értek célba, 6. ill. 10. helyen korcsoportjukban.

A nagyok futamán Simon egy korábbi bukásból nem rég felgyógyulva még nem 100%-os formában, nem tudott ugyan lépést tartani az élmezőnnyel, de egy üldöző csoportban nagyszerű véghajrával  harmadik tudott lenni korcsoportjában.

Ennek az erőpróbának köszönhetően a húsvét előtti debreceni Diákolimpiai döntőn és az azt követő Hajdú –Főnix kupákon még jobb formában versenyezhetnek kerékpárosaink.

Eredmények

U13                                          1 kör                            23 km

  1. Mármarosi Manuel

WU17                                    2 kör                        48 km

  1. Mármarosi Alexa

U15                                         2  kör                             48 km

  1. Rádi Noel

U17                                     3  kör                                  73 km

  1. Tulok-Darida Simon

 

Támogatók