Tulok-Darida Simon és Mármarosi Adrián nyerték a 2024. év első országúti versenyét

2024-03-11

Szombaton 2024.02.17. a Pécsi Déli Ipari Park területén rendezték meg az Ipark-35avg Suli kupa és Fittbike Bringa Suli toborzót. Igazolt és még csak a kerékpárversenyzéssel ismerkedő gyerekeknek is volt külön értékelésük ezen a rendhagyóan korai, de a kiváló időjárásnak is köszönhetően népszerű eseménysorozat első állomásán. A Pécsieken kívül Kaposvárról, Tamásiból, Bolyból és természetesen Szekszárdról érkeztek az indulók.

1 km-es emelkedős célegyenest tartalmazó körpályán országúti mezőnyversenyekre került sor, ami a 2024. év első országúti regionális eseménye is volt egyben. A korai időpont miatt a távok csak az ilyenkor még szerényebb erőszint felmérésére voltak hivatottak, de azt megmutatták, hogy hol kell még fejlődniük a sportolóknak !

Először az U11, U13, WU15 (4 kör) indultak majd egy futammal később később pedig az U15, U17 és a WU17 (6 kör) korcsoportúak. A kicsiknél a legrutinosabb Mármarosi Adrián egyenletes teljesítményt nyújtva nyert, míg  versenyen korábban még nem indult  Istlstekker Benett nagyon eltökélten egyre javuló köridőket teljesítve be tudott jönni másodiknak.

A nagyok futamán Simon nagyszerű véghajrával abszolút elsőként verte a nála idősebbeket is. Mármarosi Alexa egy korábbi betegségből éppen felgyógyulva nem tudott lépést tartani a fiúkkal és a velük megszökő helyiek legjobb lányával, így egyedül maradva kitartó, egyenletes jó tempóval haladva második tudott lenni. Rádi Noel szintén egyedül üldözve a szökevényeket 2.-ként zárt korcsoportjában.

A február utolsó szombatjától március első szombatjáig tartó horvát tengerparti edzőtábor előtt bíztató formát mutattak kerékpárosaink.

Eredmények

Regionális Suli Kupa

U11                                           4 kör

  1. Mármarosi Adrián
  2. Istlstekker Benett

Regionális Kupa

U17                                                    6 kör

  1. Tulok-Darida Simon

WU17                                     6 kör

  1. Mármarosi Alexa

U15                                          6 kör

  1. Rádi Noel

 

 

Támogatók