Tulok-Darida Simon aranyérmes!

2023-05-22

Vasárnap folytatódott a Magyar Kerékpáros Szövetség által kiírt Liga Kupa.  A 2. fordulóra Magyarhertelenden és környékén került sor. Magyarhertelend – Orfű – Abaliget – Bodolyabér – Magyarhertelend útvonalon 31 km-es dombos-hegyes embert próbáló körpályát találtak ki a szervezők.

Végre újra szép napsütéses, sőt nyári időben zajlott a küzdelem. Fiataljaink a felsőbb korosztályok után 3 perccel indultak. Mivel a pálya egyből emelkedővel kezdődött, mindjárt apró darabjaira szakadt a mezőny. Az élen Tulok-Darida Simon diktálta a tempót, és mire a táv harmadához, azaz az orfűi szerpentin tetejére értek, Simon egyetlen ellenfelét kivéve az összes riválisát lerázta magáról. Innen pedig üldözőversennyé is változott a megmérettetés, mert sorra gyűjtötte be az előttük startoló U17-es, és szenior versenyzőket. Az emelkedős célegyenesre fordulva nagyszerű sprinttel szerezte meg a győzelmet.

A nehézséget az is mutatta, hogy Mármarosi Marcell 7.-ként már több mint 6 percet kapott, Alexa pedig közel 10 perc hátránnyal sprintelhetett a lányok ezüstérméért.

Eredmények

U15                             1 kör

  1. Tulok-Darida Simon
  2. Mármarosi Marcell

WU15                         1 kör

  1. Mármarosi Alexa

Gratulálunk!

 

 

Támogatók