Több százan pattantak nyeregbe

2019-11-07

Október végén befejeződött idei kerékpáros programsorozatunk, amiben kicsiknek és nagyoknak, profiknak és amatőröknek egyaránt igyekeztünk kedvezni.

Alapvető célunk, hogy felpezsdítsük Szekszárd kerékpáros életét és arra ösztönözzük a városlakókat, hogy minél többen szálljanak nyeregbe. Családoknak szóló élménydús program volt a Bunny Bike (04.20), a Back to School (08.25) és a Bringázz Szekszárd! (09.22.), a hobbi kerékpárosokat szólítottuk meg a Ki a legény a gáton (06.22.) és a Tour de Sárközön (07.27.), az igazán profik pedig a II. Szekszárdi Triál Kupán (04.28.), 45. Gemenc Nagydíjon (07.26-27.) és a III. CrosSzekszárdon (10.20.) mutathatták meg, hogy mire képesek.

Ezeken túl erkölcsileg és anyagilag is támogattuk (és támogatjuk a jövőben is) a BringaSuli Szekszárd elnevezésű kezdeményezést. A csapat tagjai minden vasárnap ingyenes kerékpáros foglalkozásokat tartanak kisebb nagyobb gyermekeknek a KRESZ Park mellett fekvő „dirt” pályán. Közös szervezésben valósult meg október 12-én a Magyar Kerékpáros Szövetség és a KOMÉTA támogatásával egy tehetségkutató verseny is.

A rendezvényeken összesen több, mint 700-an pattantak kétkerékre. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy programjaink palettáját bővítsük, és még több embert megmozgassunk.

Fotók: Kiss Albert, Brandt Tamás, Vanik Zoltán

Támogatók