Tatabányán ugrottak magasra atlétáink

2018-02-13

Két magasugrónk vett részt február 7-én Tatabányán megrendezett TSC Geotech magasugró versenyen. Ez volt a tavaly elkészült Tatabányai Sport Club magasugró csarnokának második versenye.

A Szekszárdi Sportközpontot Erdélyi Zoltán és Németh Mátyás képviselte. A verseny előtti bemelegítés első sorban a nekifutás keresést szolgálta, mert edzéseken erre kevés alkalmuk nyílik.

Mindketten a 175 cm-es kezdő magasságon kapcsolódtak be a versenybe, amit elsőre sikerült is abszolválniuk, akárcsak a következő magasságot, a 180 cm-t. Matyi hamar leküzdötte a 185-öt és az idei legjobbját jelentő 190 cm-t is. 194 centin két gyengébb kísérlet után a harmadikat nagyon eltalálta, viszont balszerencséje volt, és kézzel lesodorta a lécet.

Zoli nagy kedvvel versenyzett, 202 centiig mindent elsőre ugrott, és vezetett is a versenyben. Edzője Scherer Tamás elmondása alapján 206 centin jött a magasugró betegség, „beindult az agy”. Ennek ellenére volt jó kísérlete is az egyéni csúcs magasságra. Végül 202 centivel a második helyen végzett, és elnyerte a második helyezettnek járó 25.000 Ft-ot.

Gratulálunk srácok!!!

Támogatók