Szenzációs úszó siker a felnőtt bajnokságon!

2023-04-24
Kaposváron a Csík Ferenc Uszodában rendezte a Magyar Úszó Szövetség a 125. Úszó Országos Bajnokságot. Az április 19-22. között megrendezett versenyen a Szekszárdi Sportközpont színeit Horváth Levente Álmos képviselte. Nem is akárhogy!!
A bajnokságon a teljes magyar élmezőny rajtkőre állt. Mind a négy nap sorra úszták legjobbjaink az olimpiai szintidőket, így még inkább szenzációs Paszler József tanítványának teljesítménye. Arról nem is beszélve, hogy Horváth Levente a nehéz infrastrukturális helyzet ellenére érte el ezt a bravúrt.
Horváth Levente mindhárom mellúszószámban versenyzett Kaposváron. Első nap 100 méteres mellúszásban negyedik helyen csapott a célba, mindössze két tizedmásodperccel lemaradva Verrasztó Dávid mögött.
Pénteken a 200 méteres távon féltávnál még másodikként fordult, de sajnos nem bírta végig ezt az iramot, egyéni csúcsát így is jócskán megjavítva   2:18.83-mal, 5. helyen végzett.
Szombaton délelőtt 29.13 másodperccel kvalifikált az 50 méter mellúszás döntőjébe.  Az előfutamok nem kis izgalmakat hoztak, századokon múlott egy-egy versenyző döntőbe jutása. Levente nagyszerű úszással és kiváló célba érkezéssel , három tizeddel megjavítva egyéni csúcsát negyedik helyen jutott tovább.
Az esti programban megrendezett döntő rendkívül szoros küzdelmet hozott. Levente kiválóan rajtolt,  a benyúlást is nagyszerűen oldotta meg, és tovább javítva délelőtti egyéni csúcsát (28.99) magyar bajnoki ezüstérmet szerzett.Eredmények:

100 mell 4. Horváth Álmos Levente 1:03,93 Új egyesületi felnőtt csúcs

200 mell 5. Horváth Álmos Levente 2:18,83 Új egyesületi felnőtt csúcs

50 mell  2. Horváth Álmos Levente 0:28,99  Új egyesületi felnőtt csúcs

Gratulálunk!
Paszler József elmondta, hogy nagy medencében még nem volt érmes tanítványa Magyar Bajnokságon. A sporttörténelmi sikerhez az edzőnek is gratulálunk!

Támogatók