Szemerei Levente két ezüstérmet szerzett Budapesten

2020-08-19

Két korosztály bajnoki címei dőltek el Budapesten az Ikarus pályán a hétvégén. Szekszárdról két U23-as versenyző indult a versenyen. Az elmúlt években a 2001-02-es születésűek között nagy volt a lemorzsolódás.

Szemerei Levente hozta a tőle elvárhatót: két ezüstéremmel mutatkozott be az U23-as korosztály szabadtéri bajnokságán. Levinek ez volt az első szabadtéri bajnoksága a 20-21-22 évesek között. Szombaton 3000 méteres akadályfutásban indult, vasárnap pedig 5000 méteren. Mindkét nap második helyen ért célba. Akadályon 400 métertől egyedül futva küzdött az akadályokkal, mivel Palkovics Pisti és ő is elfutottak a mezőnytől, de a kecskeméti futó formája jelenleg túl erős Levihez képest. A vasárnapi 5000 méteren pedig a jó hajrájának köszönhetően lett ezüstérmes.

Angyal Balázstól is várható volt az érem magasugrásban, ám a versenyszám előtt leszakadó eső, és a vizes pálya nagyon megzavarta Balázst. A rendezők becsületére legyen mondva gyönyörűen eltakarították a bokáig érő vizet a magasugró-kanyarból, és nagyon jó verseny kerekedett mindkét korosztályban. Balázs a verseny hevében a nekifutását is nagyobb lendülettel kezdte. A 185 és 190 centin elsőre átjutott, de ezek után a 195-re nem tudta összeszedni magát, pedig ez a magasság az ezüstéremhez is elég lett volna. Az idén stabilan hozta ezt a magasságot, kár hogy az év legfontosabb versenyén nem sikerült. Végül az ötödik helyen végzett.

Scherer Tamás atlétika szakosztályvezető beszámolója

Támogatók