Szemerei Levente kalandos csúcsdöntése

2020-05-26

Szemerei Levente folyamatosan edzésben tartja magát és várja, hogy újra versenyezhessen. Íme egy beszámoló múlt heti teljesítményléről:

„Edzőmmel Szőke Gergővel december elején, a mezei Európa-bajnokság után úgy döntöttünk, hogy a téli alapozást és a tavaszt arra áldozzuk fel, hogy legyen egy erős 10 km-es állóképességem. Mindketten úgy gondoljuk, hogy ez kulcsfontosságú lehet majd a nyári 3000 méteres akadályfutásaim során.

A koronavírus-járvány miatt sajnos elmaradtak a versenyek, ami alól a Magyarország 10000 méteres Országos Bajnoksága sem volt kivétel. Mindenáron le akartam futni ezt a versenyt, ezért Gergővel megbeszéltük, hogy május 14-én teljesítem a távot felmérő formájában (május 17-én rendezték volna meg a versenyt).

Este 7 órakor találkoztunk a Gemenci Hajózsilipnél a cél pedig 31 perces idő volt. Gergő végig biciklivel kísért. Féltávnál bőven belül volt a részidőm a tervezettnél, 30:34-re álltam. Azonban a természet közbeszólt… 5,4 km-nél három vaddisznó állta az utunkat, így meg kellett fordulnunk. A hirtelen hátraarcnak meg lett a böjtje, de így is 30:46-ot futottam, amivel majdnem fél percet javítottam egyéni csúcsomon.”

Borítókép: illusztráció

Támogatók