Szemerei Levente célegyenesbe ért

2019-01-29

Óriási eredményt ért el Szemerei Levente a Szekszárdi Sportközpont kiváló atlétája: január 19-én a Budapesti Nyílt Fedettpályás Bajnokságon 3000 méteren megfutotta a 2019-ben Svédországban megrendezendő Junior Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét!

Levi és edzője Szőke Gergő nagyon fontosnak tartják a 2019-es esztendőt, hiszen utolsó éves juniorként ez az év jelenti az ugródeszkát a profi atlétika felé. Ennek megfelelően szezonról-szezonra tudatosan építették a fiatal sportoló karrierjét, hogy most célegyenesbe érjen.

Az elmúlt 10 évben a folyamatos és tudatos munkának köszönhetően fokozatosan javította egyéni csúcsait. Az edzések mennyiségén és minőségén az idei szezonban még egy szintet emeltek trénerével. A rendszeres gyógytornának és az apránként növekvő munkának köszönhetően elkerülték a sérülések.

A cél pedig már régóta egyértelmű volt: a svédországi eb szint megfutása (8:25), ami 7 másodperccel volt gyorsabb Levente eddigi legjobb 3000-es teljesítményénél.

A budapesti versenyen a felnőtt mezőny nem segítette a futását, ezért féltávtól élre állt és jómaga diktálta a bitang erős iramot (2 perc 46 másodperces kilométerek). Végül Levente 3. helyen futott be felnőtt riválisai mögött 8 perc 20 másodperccel, amellyel 12 másodpercet javított egyéni csúcsán és 5 másodperccel ért be az eb nevezési szint előtt.

Az eredmény csodálatos, azonban Levi igazi sportember, nem dől hátra, hanem még elszántabb, hiszen nem csak résztvevő akar lenni a svédországi viadalon, hanem az élmezőny tagja!

Támogatók