Szemerei Levente az Év Férfi Junior Atlétája

2019-12-02

A Magyar Atlétikai Szövetség november 29-én tartotta meg szokásos év végi gála estjét. A nemzetközi versenyeken elért fantasztikus eredményeinek köszönhetően az idei év legjobb férfi junior atlétájának a Szekszárdi Sportközpont sportolóját, Szemerei Leventét választották. Értékét emeli, hogy hosszú idő után sikerült újra középtávfutónak elnyerni a díjat, a nemzetközileg is komoly erőt képviselő dobó szakág előtt.

Levente 3000 méteres akadályfutásban a junior Európa-bajnokságon elért 4. helyezése és egyéni csúcsa után megnyerte az idei évi felnőtt magyar bajnokságot és szuper liga döntőt, majd az első felnőtt válogatottságán egyéni csúcsot ért el a Csapat Európa Kupán!

Edzőjének és mentorának Szőke Gergőnek a legnagyobb öröm, hogy sikerült tovább menteni a nagy eredményeket felmutató, Németh Gyula által megkezdett szekszárdi futó hagyományokat. Levente idei eredményét is segítette, hogy Gyulával, az egykori szekszárdi mesterrel három hetet tölthetett magaslati edzőtáborban, amit ezúton is szeretnénk megköszönni neki!

Levente köszönetnyilvánítása:

„Szeretném megköszönni azoknak, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna, és akik hosszú évek óta feltétel nélkül támogatnak: családomnak, edzőmnek Szőke Gergőnek, Németh Gyulának, edzőtársamnak és barátomnak Palkovits Pistinek, Csillag Balázsnak és a Szekszárdi Sportközpontnak, és természetesen a Magyar Atlétikai Szövetségnek!”

Támogatók