Szemerei Levente arany hétvégéje

2017-02-28

Tovább folytatta idei jó szereplését a Szekszárdi Sportközpont NKft. atlétika szakosztálya. Február utolsó hétvégéjén a Fedett Pályás Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságra került sor Budapesten a BOK csarnokban.

A verseny első napján csak futóink álltak rajthoz. Nagyon erős mezőny jött össze 60 méteres síkfutásban, ezért a szekszárdi futók elsődleges célja az egyéni eredmények megjavítása volt. Soós Ádámnak ez sikerült is, de Porkoláb Ákos is csak néhány századdal maradt el legjobbjától.

A nap fénypontja az ifi fiúk 1500 métere volt: Szemerei Levente 600 méterrel a vége előtt az élre állt, és erőteljes futással szerezte meg idei első bajnoki címét, szakosztályunknak pedig a negyediket. Bravó, Levi!

Vasárnap 200 méteren sprintereink kezdtek jól, Soós Ádám, Porkoláb Ákos és Zilai János is egyéni csúcsot futott. Ez jó kiindulás a tavaszi felkészülés előtt.

Németh Mátyás a magasugrók között 180 cm-t ugrott, amivel az ötödik helyet sikerült megszereznie. Angyal Balázs a juniorok között hetedik lett 180 centis egyéni csúccsal, melyet első kísérletre teljesített. Balázs és Matyi is fontos pontokat szerzett a Junior illetve az Ifjúsági Liga versenyében.

Szemerei Levente 3000 méteren tovább bővítette a saját illetve a szakosztály bajnoki címeinek számát. A hosszabb távon még egyértelműbb volt a győzelme. Az utolsó kilométeren már csak az óra volt az ellenfele, és sikerült kilenc percen belül teljesíteni a távot.

A Téli Dobó Bajnokságon Szombathelyen Holacsek Vanda a serdülő lányok súlylökésében nyolcadik helyen végzett.

Támogatók