Szekszárdi éremeső a Fedettpályás Újonc Bajnokságon

2020-02-04

Remekül szerepeltek a hétvégén megrendezett Fedett Pályás Újonc Országos Bajnokságon a Szekszárdi Sportközpont atléta palántái. A SYMA Csarnokban megrendezett versenyen három szekszárdi éremnek is örülhettünk, ami minden várakozást felülmúlt.

Gaál László tanítványa Gréczy Balázs 139 cm-es egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett magasugrásban. 135 centiig minden magasságot elsőre teljesített. Ekkor már csak ketten voltak versenyben, és tovább élesedett a csata, amikor a 139 centin mindketten utolsó kísérletre jutottak át. Vetélytársa a szolnoki Simon Zalán Levente a 143 cm-t is átugrotta, így végül ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Kovalik Máté szintén egyéni csúccsal (10.21 m) szerezte meg a második helyet súlylökésben. Máté nagyon bátran versenyzett, megérdemelte első (és valószínűleg nem utolsó) bajnoki érmét.

Kurcz Kata hosszas betegeskedés után állt rajthoz, pedig az erőre szükség van a lányok súlylökésében. Nehezen indult a verseny, de Kata sorozatról-sorozatra építette fel önbizalmát. Aztán az ötödik sorozatban sikerült végre beletalálni, 10 méter 52 centire szállt a 2 kg-os súlygolyó. Ezzel az eredménnyel Kata felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Az első napon Horváth Máté Kálmán versenyzett még ötösugrásban. Hat sorozat után végül az ötödik helyen végzett.

Töttős Eszter kétszer futott egyéni csúcsot 60 méteren. 8,56-tal nyerte végül a B döntőt és végzett a kilencedik helyen.

Ezen a hétvégén rendezték a Magyar Atlétika Szövetség nyílt versenyét is, ahol Szabó Máté ismét kétszer repesztett egyéni csúcsot 60 méteres gátfutásban. Az előfutamban 9.22-t, majd a döntőben 9.07-et. Az ifi bajnokságig egy hónap van hátra, cél a 9 mp-en belüli futás. Szilágyi Péter nem volt ilyen szerencsés élete első fedett pályás versenyén, ráadásul a felnőttekkel versenyezve. 60 méteres síkfutásban állt rajthoz, három visszalőtt rajt után – két ellenfelét is kizárták, egyszer pedig zöld kártyát mutattak a mezőnynek – negyedikre jöttek el, de ez Péternek túl sok volt, így a jó fehérvári futását nem tudta megismételni.

Magyarország Fedettpályás Újonc Bajnoksága

Magyar Atlétika Szövetség Nyílt Fedettpályás Versenye

Fotó: Budai Aladár

Támogatók