Szekszárdi atléták a Szuper Liga döntőjében

2016-09-06

Szeptember első hétvégéjén (09.03-04.) rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a Szuper Liga döntőjét. A harmadik alkalommal kiírt versenysorozatban végre szekszárdi atléták is eljutottak a végső megmérettetésig. A verseny helyszíne a közelmúltban átadott Lantos Mihály Sportcentrumban volt Budapesten.

És hogy mi is az a Szuper Liga? Atlétikában a versenyzők éves teljesítményét, az úgynevezett liga pontok alapján rangsorolják. Egy atlétikai szezon alatt hat ligaverseny van, az ország nagyvárosainak leosztva. Az adott versenyszámban elért helyezések után, a versenyzők pontokat kapnak, amelyet a szezon végén összegeznek és készítenek egy rangsort. A sorozatot a SZUPER LIGA DÖNTŐ zárja, ahova a pontverseny első nyolc helyezettjét hívják meg. A kétnapos, pénzdíjas versenyen, az ország elit atlétái mérik össze teljesítményüket.

A Szekszárdi Sportközpont NKft. atlétái közül Indaia Ivett és Zsigmond Előd egyenes ágon, Erdélyi Zoltán pedig első számú tartalékként kapott lehetőséget a  két napos viadalon.

Sajnos nem mindenki tudta kihozni a maximumot magából a versenyen. Az új, gyors pályán sem Erdélyi Zoltán, sem Ivett nem mozgott jól, mindketten enerváltnak tűntek. Zolinak sem a nekifutása, sem az elugrása nem stimmelt, szinte alig közölt energiát a deszkával. A dinamika hiányában az ugrások nem érték el a 7 méteres vonalat, 694 centivel a hatodik helyen végzett. Ivettnek hármasugrásban az ugrásai még stimmeltek, ám a lassabb nekifutás miatt nem megfelelő sebességgel érkezett a deszkára, és elfogytak a homokig az ugrásai. Idei leggyengébb eredményével (12,50 m) is a második helyen végzett.

A távfutó csapatot Zsigmond Előd képviselte, aki a 8. helyről a mezőny 6. helyére tudott felkapaszkodni, megközelítve idei legjobb eredményét, ami annak tükrében, hogy a pályaszezon véget ért és a felkészülést a hosszabb távok (félmaraton-maraton) tükrében végezte, nagy dolog!

SZUPER LIGA DÖNTŐ – EREDMÉNYEK

Támogatók