Sportágválasztó 2023

2023-09-26

Szeptember 25-én, hétfőn került megrendezésre a Sportágválasztó 2023. elnevezésű program, amelyet az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság kezdeményezésére Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Szekszárdi Sportközpont NKft. közösen szervezett meg. A rendezvény lebonyolításában és a plakát elkészítésében a Szekszárdi Ijfúsági Önkormányzat és a Polip Ifjúsági Egyesület segédkezett.

A rendezvény 3 turnusban került meghirdetésre:

  • 8:15-10:15 óra és 10:15-12:15 óra között általános iskolák felső tagozatos osztályai,
  • 12:15-14:00 óra között középiskolák 9. évfolyamos osztályai számára.

A Polip Ifjúsági Iroda tagjainál kellett a kísérőtanároknak az osztályaikkal „bejelentkezniük”, és az útbaigazítást követően elkezdhették felfedezni a programokat a térkép segítségével, amelyen szerepeltettük a bemutatkozó egyesületeket, klubokat, szakosztályokat.

Összesen 556 diák (424 általános iskolás és 132 középiskolás) vett részt a rendezvényünkön, ami felülmúlta az elképzeléseinket, ugyanis a várható létszám az előzetesen leadott jelentkezési lapok szerint 493 fő volt.

A gyerekek szabadon mozoghattak a kísérő tanárok engedélyével és felügyeletével a sportágak között. A legnépszerűbbek számukra a labdajátékok, az asztalitenisz és a küzdősportok voltak.  Ezeken kívül pedig a lányok érdeklődését leginkább a táncegyesületek keltették fel, a fiúkét pedig a kerékpár sportágak. A rendezvényen észrevehető volt, hogy a programot többnyire az általános iskolás korú diákok élvezték, főként az 5-6. osztályosok. Bízunk abban, hogy a bemutatkozott 23 egyesület közül minden diák talált magának tetsző foglalkozást, sportágat és reméljük továbbá azt is, hogy az egyesületek létszámának növeléséhez a programunkkal hozzá tudtunk járulni.

Támogatók