Sport XXI. DDR egyéni verseny II. forduló – 09.23.

2021-09-25

Újdonság a Sport XXI. programban az egyéni pályaverseny második fordulója. A Dél-Dunántúl régióban a szakmai bizottság által erre a versenyre kiajánlott mérési feladatokból választottunk Szekszárdon. Öt versenyszámban tesztelhették magukat a szakosztályok által benevezett U12-es korosztályú atléták: 20 méteres futás fotocellával, Cooper-teszt, helyből ötösugrás, katapult ( medicinlabda dobás fej felett hátra) és rúdugrás távolságra.

A legnépszerűbb versenyszám a 20 méteres futás volt fotocellával. A rendező Szekszárdi Sportközpont Nkft. kijelzőt is biztosított az időmérő-szerkezethez, így mindenki láthatta azonnal az időeredményét. Három próbálkozása volt mindenkinek, és a legjobbat vettük figyelembe. A Cooper-teszt is nagyon izgalmas volt, a végén komoly hajrákat vágtak ki az atlétapalánták, és csupán méterek döntöttek a helyezések között. A helyből ötösugrás fontos, hiszen a 2010-eseknek jövőre U14-ben ez már egy potenciális versenyszám. A katapult egy jól ismert felmérési forma, a rúdugrás távolságra pedig érdekességként került a kiírásba.

A versenyen a Sport XXI. program évtizedes története során először köszönthettük a Beremend Sport Kft. versenyzőit. Reméljük, a jövőben találkozunk még velük! Nagy öröm volt, hogy az AC Bonyhád évek után ismét kimozdult a hazai pályáról, sok ügyes gyereket hoztak magukkal. A verseny jó hangulatban zajlott, minden résztvevő matricát és nektarint kapott.

A nektarint az Eckert családnak köszönjök szépen, a matricákat a Sportélmény Alapítványnak!

A Szekszárdi Sportközpont dobogós atlétái:

Aranyérmes: Rend Kincső – rúdugrás távolságra

Ezüstérmes: Keszthelyi Zita – katapult, Izer Bence – katapult

Bronzérmes: Novák Péter – helyből ötösugrás

Támogatók