Sötétvölgyben került megrendezésre a Mezei Futó Liga harmadik állomása

2016-11-28

Derekasan megküzdöttek az elemekkel a résztvevők a Sportélmény Alapítvány és a Szekszárdi Sportközpont NKft. által megrendezett Mezei Futó Magyar Liga harmadik állomásán, melynek helyszíne a festői Sötétvölgy volt. A verseny kezdetére ugyan elállt az eső, de nagyon csúszós, nyirkos volt a talaj, és ez rendkívül megnehezítette a futók dolgát. Az előzetes nevezések népes és minőségi mezőnyt jósoltak, végül 136-an rajtoltak a liga négy korosztályában. Az amatőr, mini és gyermek kategóriákban összesen 69-en álltak rajthoz, vagyis összesen 205-en teljesítették a távokat.

A serdülőknél Horváth Karolina Helga rajt-cél győzelmet aratott a lányok mezőnyében, míg a fiúknál Zsetnyai Ákos és Marx Balázs nagy csatájának lehettünk szemtanúi, amit végül Ákos nyert meg. A lányoknál az Ifjúsági Liga küzdelmei is gyorsan eldőltek, egyértelmű volt Lendvai Luca győzelme. A fiúknál nagyobb volt a harc: a kecskeméti Palkovits István és a bajai Karai Levente végig együtt futottak. A dobogó tetejére Németh Gyula tanítványa, István állhatott.

Ezek után békéscsabai pillanatok következtek. A Junior Ligában mindkét nemben diadalmaskodtak Pavuk Tíra és Diószegi Dávid révén, míg Gregor Laci a férfi 9 km-t nyerte, s ezzel veretlen a Mezei Ligában három állomás után. A női versenyben a Bp. Honvéd SE színeiben futó Böhm Lilla állhatott a dobogó legfelső fokára.

„ A pósteleki verseny nehéz volt, Nemesvámoson magabiztosan tudtam nyerni, a mai viszont nagyon kemény volt. A második állomáson talán nagyobb volt a sár, de itt sokkal jobban csúszott. 12 millis szögek voltak a cipőmben, de mintha ott sem lettek volna. De ez a mezei futás sava-borsa. Örülök, hogy így sikerült.” – mondta Gregor László a befutó után.

EREDMÉNYEK

Támogatók