Rengeteg szekszárdi dobogós helyezés a Sport XXI. versenyen

2019-09-23

Közel 100 gyermek részvételével folytatódott szeptember 19-én csütörtökön a Sport XXI. program a Dél-Dunántúl régióban. A 2007-2009-es születésű sportoló palántáknak rendezett szekszárdi versenyén néhány szám óriási izgalmakat hozott, ezért az elektromos időmérés kimondottan jó ötletnek bizonyult.

A résztvevők két választott versenyszámba állhattak rajthoz. Közülük hármuknak sikerült az a bravúr, hogy mindkét számban győzedelmeskedjenek. Szőke Hédi, a DOVASE versenyzője a 2007-esek között első lett 60 méteres síkfutásban és távolugrásban. A Szekszárdi Sportközpont atlétája Kurcz Kata kislabda hajításban és súlylökésben diadalmaskodott, míg a Kalocsáról átruccanó Lakatos Anna a 2008-asok 60 méteres síkfutásában és távolugrásban nem talált legyőzőre.

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya 22 atlétát nevezett a versenyre, akik igen kiváló teljesítményt nyújtottak és megannyi fényesen csillogó érmet szereztek. Gréczy Balázs 135 centivel nyerte a magasugrást és második lett távolugrásban, Felkl Dominik és Végh Zsombor nyerte az évfolyama 600 méterét, hasonló távon a még nagyon fiatal Görföl Zselyke bronzérmet szerzett. Andrássy Zsófia nagy küzdelemben szorult a második helyre 60 méteren, távolugrásban harmadik lett. A 2008-as Kiss Bendegúz és Orbán-Zaják Péter is kétszer állhatott dobogóra, Bendegúz 600 méteren és 60-on is bronzérmes lett, míg Péter 60 méteren (célfotóval maradt alul), és távolugrásban is ezüstérmet szerzett. Kovalik Máté súlylökésben 10 méter feletti eredménnyel állhatott a dobogó második fokára. Tibai Panna a dobogó második fokára állhatott fel a 2008-as lányok kislabdahajításában. Több olyan szekszárdi versenyző is volt, akik a jelenlegi tanévben kezdték el látogatni az edzéseket. Nekik egy kiváló alkalom volt, hogy megtapasztalják az izgalmas versenykörülményeket.

Támogatók