Otthont keresünk az íjászoknak!

2022-01-07

Frissen indult a péntek reggel. 8 órakor értekezletet tartottunk a Bern utcában, a régi Pollack utcai atlétika pálya mögötti területen, az Advaltech-kel szemben. A megbeszélésen jelen volt Murvai Árpád, Szekszárd Megyei Jogú Város Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke, Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. sportkoordinátora, Nagy Attila, a Tolnai Tájak Íjász Közhasznú Egyesület elnöke, valamint a területet jelenleg használó Spurkerék Modellező Sportegyesület részéről Bánki Ede, elnök és Szabó Péter.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. területén várható fejlesztések okán – két új labdarúgópálya készül – otthontalanná váltak a szekszárdi íjászok. 2016 óta újra meg újra költözködniük kellett az íjászatot űzőknek: előbb az atlétika pálya mellé költöztek, majd vissza a Samsonite-kerítés mellé. – Szeretnénk egy végleges otthont – fejezte ki nagyon egyszerű kívánságát Nagy Attila. Az ügyet már tárgyalta a város Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. pedig felkarolta, így a mai egyeztetésen átnézték az érintettek a területet, hogyan férne meg egymás mellett a két sportág.

Az íjászok 70 és 30 méteres lőpályákat szeretnének kialakítani, és a konténerüket áttelepíteni, míg a modellezőknek hasznos lehetne a jó szomszéd, mert a város is annál szívesebben áldozhat pénzt a területre, minél több szekszárdi használhatja a pályákat. Sőt közös rendezvényekben is gondolkodhatnak a két egyesület vezetői. Ehhez szükség van a terület további rendbetételére ( pl. gyérítés), melyet tavaszra terveznek az érdekeltek. Nagy Attila kijelentette, hogy készek az egész versenyszezont is beáldozni, csak végre legyen egy hely, ahol hosszú távon tervezhetnek. Sportközpontunk a várossal együttműködve arra törekszik, hogy ne kelljen az íjászoknak egy szezont sem beáldozni.

Az ügyben január végéig további egyeztetések, fejlemények várhatóak.

Támogatók