Összetett bajnoksággal zárult a fedett szezon.

2022-03-15

Az idei téli szezon utolsó fedettpályás bajnokságán, az U14 és U16 Összetett Atlétikai Bajnokságon a Szekszárdi Sportközpont négy versenyzője állt rajthoz. Gréczy Balázs és Radnóti Gergely a két napos U16 ötpróbában, Rend Kincső és Szabó Kinga Julianna az U14 négypróba „B” variációjában.

Az U16 fiúk versenyében 29 fős erős mezőny gyűlt össze. Gréczy Balázsnak és Radnóti Gergőnek az idén még nem volt gátas eredménye, így mindketten a negyedik futamba kerültek. Balázs fölényesen nyerte a futamot 9.07-tel. Talán egy jobb futamban az ellenfelek hozzásegíthették volna egy 9 másodpercen belüli időhöz is. Gergő a gátfutás bemelegítésénél összeszedett egy sérülést, a napot végig csinálta, sőt megnyerte a súlylökést (11.34), de a verseny második napján már nem állt rajthoz. Gréczy Balázs két újabb egyéni csúcsnak köszönhetően – távolugrás 584 cm, és súlylökés 10.92 – az első helyen zárta az első napot. Mindkét versenyszámban maradt még néhány pont, de az idei évben a bonyhádi csarnok átépítési munkálatai miatt a szokásosnál is kevesebb lehetőségünk volt az ügyességi számok gyakorlására.

Vasárnap Balázsnak nem sikerült a folytatás. Magasugrásban nem állt össze a technika, így egyéni legjobbjától 21 centiméterrel (!) elmaradva 147 centivel zárt. Ennek ellenére a záró szám – 1000 m síkfutás előtt – a második helyen állt. A mumusnak nevezhető zárószámban elért 3:19.01 nem számít rossz eredménynek, de az ellenfelek bőven 3 perc alatti ideje mellett nem állja meg a helyét. Gréczy Balázs végül a hatodik helyen végzett.

Rend Kincső és Szabó Kinga Julianna első alkalommal jártak országos bajnokságon. Számukra a verseny elsődleges feladata az volt, hogy szokják a BOK csarnok levegőjét, és ismerkedjenek az összetett versenyzés meneteivel, szabályaival. A négypróba versenyében szépen helyt álltak. A négypróba „B” változatában 60 méter síkfutás, magasugrás, súlylökés és 300 méteres síkfutás szerepelt.

Ezzel a 2022-es fedett pályás szezon befejeződött. Két ezüstéremmel zártuk a telet!

EREDMÉNYEK-U14-U16 FEDETT ÖSSZETETT

Támogatók