Összecsapnak az ország legjobb futói

2021-03-19

Vasárnap Kecskeméten kerül megrendezésre immár 113. alkalommal, az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező távfutó bajnokság, a Mezei Futó Országos Bajnokság.

A verseny rangját növeli, hogy az igazolt atlétákon kívül, a legjobb triatlonosok, öttusázók és kajakosok is képviseltetik magukat.
Ennek hatása a nevezések számából is látszik, több mint 600 versenyző érkezik Kecskemétre. A legnépesebb mezőny a felnőtt férfi futamban jött össze, ahová 114 nevezés érkezett.

A versenyen nagy létszámban részt vesznek a Szekszárdi Sportközpont versenyzői is. Az egyéni éremremények mellett több korosztályban is tudunk csapatot kiállítani, ráadásul nagyon jó esélyekkel.
Az Országos Mezei Liga záró versenye lesz a hétvégi bajnokság, ahol dupla pontot szerezhetnek az első 8 helyen beérkező versenyzők. A pontverseny állása alapján már kirajzolódnak az erőviszonyok.
Felkl Dominik (U14) – Gyányi Zsombor (U16) – Szemerei Levente (felnőtt futam) a pontversenyben dobogós helyen van, és egy jó bajnoki szerepléssel akár a liga pontversenyt is megnyerhetik.

A legjobban várt futam, a király kategória – avagy az abszolút felnőtt férfiak mezőnye nagyon nagy versenynek ígérkezik. Mondhatjuk, hogy az összes nagy név, az ország legjobb futói a rajtvonal mögött lesznek.  A résztvevők között olyan nagy nevek találhatóak, mint Szögi István, aki idén jelentősen megdöntötte a fedett pályás 1500 méter országos csúcsát, majd az Európa Bajnokságon döntőt futott ugyanezen a távon. A legjobb magyar triatlonisták is neveztek, Faldum Gábor (Rioi Olimpia minden idők legjobb magyar helyezését érte el) és Bicsák Bence (korábbi világbajnoki dobogós, a Tokyo-i Olimpia éremvárományosa, nem mellesleg a mezei OB címvédője).

A versenyen képviseltetik magukat legjobb maratonistáink is, Csere Gáspár olimpikonunk, és Jenkei Péter (friss maratoni magyar bajnok) is jó formában várja a versenyt. Szemerei Levente korosztályos nagy ellenfele, a hazai pályán versenyző Palkovics István (középiskolás mezei futó világbajnok) hosszú idő után fog újra versenyezni. És ami számunkra a legfontosabb, hogy a Szekszárd Sportközpont nemrég Fedett pályás Felnőtt Magyar Bajnoka, Szemerei Levente nagyon jó formában várja a versenyt. Megnyert az utolsó liga fordulót Szombathelyen, és szeretné megismételni azt a bravúrt, amit tavaly már véghez vitt, mégpedig hogy a MEZEI FUTÓ MAGYAR LIGA pontversenyének az élén végezzen. Jelenleg második helyen van Szögi István mögött, a győzelemhez a veszprémi futó előtt kell végezzen a bajnokságon.

Hajrá Szekszárd, Hajrá FUTÁS !

Támogatók