Országos IFI bajnokságon versenyeztek atlétáink

2016-07-11

Az ifjúsági korosztályosok – 1999-ben és 2000-ben születettek – Miskolcra utaztak július első hétvégéjén, hogy eldöntsék a 2016. évi bajnoki címeket. A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya kilenc sportolót nevezett a bajnokságra. Az első napon Fekete Zsófi kezdett 100 méteres síkfutásban. A ranglista eredményei alapján Zsófi edzői úgy döntöttek, hogy 400 méter helyett 100 méteren indul. Zsófi futamában volt a legkedvezőtlenebb a szél, és a 13,11 kevés volt a döntőbe jutáshoz, pedig a harmadik futamban a második helyezett 13,19-cel bejutott ennek oka az volt, hogy az előfutamokból helyezéssel lehetett továbbjutni). Soós Ádám is a legrövidebb távon indult, ismét jól futott, de az egy évvel idősebbek között még nincs esélye „alkotni”.

Angyal Balázs a fiúk magasugrásában a nyolcadik helyen végzett 175 cm-es eredménnyel. A 180 centin az első és a harmadik kísérlete is nagyon bíztató volt. Szemerei Levente meglepetésre kikapott 1500 méteren. Ráadásul hajrában verték meg, ami nem nagyon szokott előfordulni vele. Csereklei Krisztián viszont nagyon szerencsés volt 2000 méter akadályon. Nagy hátrányból, nagy hajrába kezdett az utolsó körben. Ellenfele annyira fáradt volt és annyira nézelődött, hogy majdnem bent ragadt az utolsó vizes árokban, sőt az utolsó akadályon el is esett, így Krisztián befogta és „köszönte szépen” a bronz érmet.

Este 19:10kor kezdődött a lányok gerelyhajítása három szekszárdi lánnyal. Herner Dóri és Feri Daniella még csak ismerkednek a mezőnnyel, mindketten 2000-es születésűek. Nagyon örvendetes, hogy mindketten 30 méter felett dobtak. Máté Fanni már „régi motoros” ebben a versenyszámban, és első kísérletével jelezte, hogy nem adja könnyen magát – 46,26-ra repült a gerely, és volt hegye, csak pont egy szalagra esett. Utólag kiderült, hogy ezzel is nyert volna, de az utolsó sorozatban végre majdnem eltalálta a gerelyt és 48 méter 7 centiig szállt. Új egyéni csúcs, és országos bajnoki cím!!! Egy dobás kivételével mindegyik 43 fölött volt. Nagyon stabilan dobott, de a technikai részleteken (beszökkenés, támasz) sokat kell javítani.

miskolcifiob 016A verseny második napján Soós Ádám 200 méterével kezdtünk. Ádi már nagyon erőlködött az egyenesben, el is maradt két héttel ezelőtti futásától. Csereklei Krisztián és Szemerei Levente 3000 méteren álltak rajthoz. Levente 1000 méter után nagyon erős tempót kezdett diktálni. Sorra szakadtak le a riválisok és végül megnyugtató fölénnyel nyerte a versenyt és szerzett újabb bajnoki címet.

Ezen a bajnokságon is négy érmet nyertünk, közte két aranyat, mellyel nagyon elégedett az edzői kar. Gratulálunk!

miskolcifiob 005

Támogatók