Október 19-én nyit az ideiglenes fedett uszoda

2015-10-09

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a szekszárdi élményfürdő úszómedencéjét fedő sátorban, amely október 19-től a hét minden napján, 7.30 és 17 óra között várja az úszókat – a téli hónapokban is.

Mint arról már hírt adtunk, egy statikai szakvélemény szerint a városi fedett uszoda tartószerkezete elöregedett, további vizsgálatáig a létesítményt zárva kell tartani. Hogy mekkora a baj, az csak a tartószerkezet burkolatának eltávolítása után válik láthatóvá, de könnyen lehet, hogy már egyáltalán nem lehet kinyitni. Az új fedett uszoda elkészültéig- becslések szerint másfél évig – is biztosítani kell azonban a megyeszékhelyen az úszás(oktatás) lehetőségét, és gondolni kell a sportolókra is. Úgy tűnik, lesz elég szabad hely az egyetemi kar uszodájában és az élményfürdő most sátorfedéssel téliesített sportmedencéjében.

Október 19-én nyit a sátor, amely nem csak a Vízmű SE úszóinak, a Szekszárdi Sportközpont NKft. vízilabdázóinak és a hobbi úszóknak biztosít sportolási lehetőséget, de közel ezer szekszárdi és környékbeli iskolás számára megteremti az úszásoktatás lehetőségét is. A 16×25 méteres, 110-120 cm vízmélységű medence fölé egy 20×35 méteres, világítással ellátott, szigetelt sátrat húztak fel. A hidegre tekintettel négy elektromos hőlégbefúvó biztosítja majd a kellemes klímát a sátorban, ahol három konténerben biztosítanak öltözési lehetőséget. A csúszdatorony alatti vizesblokkokat egy a pénztárnak is helyet adó, fából készült épület köti majd össze a sátorral.

Az ideiglenes uszoda naponta 7.30 és 17 óra között várja az úszókat, és az élményfürdő Sport utca felőli, „gazdasági” bejáratán át közelíthető meg. A belépők árai a régi fedett uszodában megszokottnál kedvezőbbek lesznek. A sátorral fedett medence mellett az egyetemi kar uszodájában is lehet szabad időpontokat találni, így a nagyközönség – bérlet megváltását követően – reggelente 6 és 7.45 óra között, kedden és csütörtökön délután 17-től 19 óráig, továbbá szombaton délelőtt is használhatja a medencét.

DSC_8950

Támogatók