Négy kerékpáros négy érem

2023-08-09
A Szekszárdi Sportközpont mind a négy kerékpárosa éremmel tért haza a Gerecséből.
Az elmúlt hétvégén augusztus 6-án Vasárnap reggel késő őszt idéző szitáló esőben 15 fokban kezdődött a IX. Brigetió utánpótlás és Amatőr mezőny verseny a Péliföldszentkereszti Gerecse Natúrpark Látogatóközponttól.
Négy kerékpárosunknak egy 20,5 km-es 265 m szintemelkedést tartalmazó hegyes-völgyes körpályán kellett, minél jobb helyezésért küzdeni a WU15, WU17, WSenior, U13, U15, U17, Senior2, Senior3, Hobby férfi, Hobby női korcsoportokat felölelő közel 80 fős mezőnyben, amely 2023 évi Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság soron következő állomása is volt egyben.
A rajtot követően azonnal egy emelkedőt kellett megmászniuk a fiúknak, ami a nagy erő különbségekkel rendelkező vegyes mezőnyt mindjárt az első kilométeren apró darabjaira szakította. Csak az U15-ös Tulok-Darida Simon tudott a főleg U17-eket és amatőr férfiakkal teletűzdelt 11 fős élmezőnyben ragadni. Itt Simon aktívan versenyzett, a korcsoportos pörgősebb áttétele ellenére az utolsó kilométerekben még szökni is tudott a későbbi U17-es győztessel, de az rápihent a sprintre, ezért meg is fogták őket a hajrában. Így a vakációról egy hete hazatérő Időfutam Magyar Bajnokunknak meg kellett elégednie az ezüstéremmel, ami nem is olyan rossz eredmény ilyenkor. Itt még Mármarosi Marcell nagyot küzdve egyedül üldözve az élmezőnyt szerzett dicséretes teljesítménnyel bronzérmet. Az U13 fiúknál testvére Manuel szintén nagyszerű üldözés után lett ezüstérmes, klubtársa a bronzot szerző Rádi Noel előtt. Így ugyan nem sikerült nyernünk, de mind a négy indulónk dobogón végzett .
Manuel idei első MTB versenyén a Csömöri XCO futamon is szerepelt, pont befért a top 10-be, gratulálunk neki!
Eredmények
IX. Brigetio országúti mezőnyverseny
U15 20.5 km
2. Tulok-Darida Simon
3. Mármarosi Marcell
U13 20.5 km
2. Mármarosi Manuel
3. Rádi Noel
Csömör MTB XCO
U13
10. Mármarosi Manuel
Gratulálunk!

Támogatók