Mátra körön kerékpárosaink

2023-06-05

Szombaton és vasárnap is megmászták a Kékest versenyzőink! Előszőr Gyöngyösről indulva a mátraházi emelkedőt leküzdve, leszáguldva Parádra, Sirokon keresztül Markaz felé Mátrafüreden újra neki a hegynek, de már  a csúcsra felkapaszkodva zajlott a 83 km-es küzdelem. Itt Tulok-Darida Simon, Mármarosi Marcell és Mármarosi Alexa versenyzett az összkorcsoportos 285 fős (!) mezőnyben. Abszolút sorrendben Simon (133.) Marcell (185.) Alexa pedig (198.) helyen ért célba. Alexának ez a 6. női, és az U15 lányok közül az első helyet jelentette, aminek egy ingyenes belépő volt a jutalma az augusztusi Atlétika Világbajnokságra ! Az eredményhirdetéskor derült ki, hogy több ilyen fiatal lány nem is vállalkozott ekkora erőfeszítésre ! Simon és Marcell korcsoportjuk ezüst és bronzérmét nyerték el !

Vasárnap Gyöngyösről indulva 16 km-es távon, „csak” a Kékesre kellett minél gyorsabban feltekerni ! Itt már két fővel bővült csapatunk, mert Mármarosi Manuel és Rádi Noel is vállalkozott a csúcstámadásra az U13-as korcsoportban. Simon, Alexa és Manuel ezüstérmesek lettek, Marcell 5. Noel pedig 6. helyen ért célba.

A legutolsó eredményhirdetés a két nap korcsoportos összetettjét és a férfi, női abszolút összetettet is magába foglalta: Simon  és Marcell ezüst ill. bronzérmesek lettek, Alexa pedig az aranyérme mellé szerzett még egy női bronzot is ! Így szinte éremeső hullott sportolóinkra, mert a két nap alatt négy kerékpárosunk 10 érmet vihetett haza !      .

Eredmények

Mátrakör 1. sz.                          83 km

U15

 1. Tulok-Darida Simon Szekszárdi Sportközpont
 2. Mármarosi Marcell

WU15

 1. Mármarosi Alexa

„Kékesi csúcstámadás” 2. sz.    16 km

 1. Tulok-Darida Simon
 2. Mármarosi Marcell

WU15

 1. Mármarosi Alexa

U13

 1. Mármarosi Manuel
 2. Rádi Noel

Összetett                                    83+16 km

U15

 1. Tulok-Darida Simon
 2. Mármarosi Marcell

WU15

 1. Mármarosi Alexa

Nők abszolút  összetetje            83+16 km

 1. Mármarosi Alexa          Szekszárdi Sportközpont

 

 

 

Támogatók