Mármarosi Marcell első külföldi győzelme

2024-02-05

Ismét Novi Sad-on kezdtük az évet !

2024.01. 02-án kedden a szerb-ortodox karácsony (ami a díjak egyediségéből is látszott) alkalmából rendeztek Novi Sad-on évadnyitó  cyclo-cross (terep) kerékpárversenyt a helyi magyarok által vezetett egyesület szervezésében.

Szekszárdi Sportközpont kerékpáros szakosztály négy utánpótlás versenyzője a január 14-én megrendezésre kerülő Cyclo-cross Magyar Bajnokságra készülve vettek részt az általuk is nemzetközivé váló sporteseményen.

Először közös mezőnyben startoló szerb, horvát kerékpárosok a U11-től  U15 korcsoportig indultak köztük Mármarosi Marcell és Manuel képviselték hazánkat. A verseny sok kanyarral tarkított körpályán zajlott, de természetesen terepen: itt egy fákkal, bokrokkal, nádassal tarkított réten, kellett minél gyorsabban és ügyesebben teljesíteni a távot.

A tömegrajtot követően a jobb pozícióért folyó nagy tülekedést követően, Marcellnek a táv feléig, az addig vezető horvát versenyző nyomában sikerült egy jó lendületes tempóval haladnia. Ezután pedig Marcell még tovább tudta fokozni a sebességet és meggyőző előnnyel abszolút elsőként haladt át a célvonalon és ezzel természetesen megszerezte korosztálya (U15) aranyérmét is. Manuel pedig a lassabb rajtja után fokozatosan előzgetve ellenfeleit az ezüstig jutott az U13 korcsoportban.

A következő rajtban pedig már az U17–től felfelé mindenki együtt azonos távon indult és már csak nemenként tettek különbséget az értékelésnél is. Itt a serdülő korú Mármarosi Alexa és Tulok-Darida Simon versenyzett tőlünk. A fiúknál-férfiaknál már az első körökben látszott, hogy Simon az abszolút 2. helyen haladva bukás és géphiba nélkül már biztosan dobogós lesz, de hogy nyer–e, az még kérdéses volt. Az utolsó körben viszont eldőlt, hogy egy helyi Magyar ajkú elit férfi és mint később kiderült, hogy a fia közé beékelődve szerzett ezüstöt Simon.

A lányoknál-nőknél már nem volt ilyen kiélezett a küzdelem, Alexa jó rajtjának köszönhetően eleinte a vezető fiúk mögött tudott megragadni, majd fokozatosan lemaradva, de jó erőbeosztásának köszönhetően egyperces előnnyel horvát riválisa előtt az abszolút első hölgyként fölényes győzelmet aratott.

A versenyt követően az eredményhirdetés előtt a rendező helyi magyar kerékpáros közösség, üdítővel palacsintával vendégelték meg a résztvevőket ezzel is növelve a jó hangulatot.

Eredmények:

U15                                     1. Mármarosi Marcell

U13                                     2. Mármarosi Manuel

Nők                                     1. Mármarosi Alexa

Férfiak                                2. Tulok-Darida Simon

 

 

Támogatók