Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága 2021, Győr

2021-05-18

Május 15-16.-án Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg Magyarország Csapatbajnoksága Nyugati csoportjának elődöntőjét. Atlétika szakosztályunk az elmúlt két évben nem vett részt ezen a versenyen, most egy fiatal csapattal tértünk vissza. Élve a versenykiírás adta lehetőségekkel, közös csapatot alkottunk a dombóváriakkal Szekszárd-Dombóvár néven.

A Dunántúlon 15 csapat versengett az őszi döntőbe jutásért és a pénzdíjakért. A 15 csapatot felvonultató versenyen végül elértük a kitűzött célt: 10. helyen végeztünk, ami 500.000 Ft jutalommal jár. Csapatunk legeredményesebb versenyzője Szemerei Levente volt. Szőke Gergő tanítványa nemrég tért haza kenyai, magaslati edzőtáborból. A csapatbajnokságon 3000 méteres akadályfutásban és 5000 méteres síkfutásban indult. Mindkét versenyszámban első lett, begyűjtve ezzel az első helyezettnek járó 12 pontot. Sőt, 3000 méteres akadályfutásban – esős, hideg időben –  elért 9:00.65-ös idejével a kiváló eredményekért járó bónuszpontot is begyűjtötte. 5000 méteren 14:27.70-es új egyéni csúccsal győzött a verseny második napján.

Csapatunk minden tagja kiválóan teljesített: a pontszerzéshez egy versenyszámban az első 12-ben kellett végezni. Katona Kitti és Erdélyi Zoltán rangidősként mutattak példát a pontgyűjtésben. A csapat junior és ifjúsági korú versenyzői követték a példát: Boskó Márk, Frei Nóra, Hamar János, Istlstekker Balázs, Kelemen Laura, Kóka Gergő, Posta Flóra, Szilágyi Péter, és Weber Kata az egyéni versenyszámokban és a váltókban 87 pontot gyűjtöttek össze a dombóváriakkal együtt.

Le a kalappal a csapat előtt!

A látványos képeket sportfotósainknak, Budai Aladárnak és Bujna Péternek köszönhetjük.

Részletes eredmények az alábbi linkeken találhatóak!

EREDMÉNYEK

A CSB SAJÁT HONLAPJA – PONTVERSENY

Támogatók