Magyarok a Barcáért!

2016-05-31

Hangolj az Eb-re a Barcelona magyar sztárjaival!

Szekszárd Megyei Jogú Város és a Szekszárdi Sportközpont NKft. sok szeretettel vár mindenkit az Eb szekszárdi szurkolói sátrába – a Garay téren – június 9-én 18:00-kor a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm bemutatására.

Az este során lehetőség lesz találkozni Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgóval és a film rendezőjével Kocsis Tiborral is.

A belépés INGYENES!!!

Az FC Barcelonát és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják idehaza, hogy az ötvenes évek Barcájának „Messijét” Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel a 100.000-es stadiont, a Camp Nout. Aztán 1956-ban csatlakozik hozzá Kocsis és Czibor és a három magyar játékos hőssé válik Barcelonában és meghódítja a spanyol és a katalán nép szívét. A „rongylábú” Czibort Spanyolországban csak ” bolond madárka” néven emlegették, míg a visszafogott, elegáns Kocsist, legendás fejesei miatt egész Katalónia „Aranyfejnek” becézte. Ezekért a sikerekért azonban nagy árat kellett fizetniük a „disszidens” magyaroknak”. Drámai archív felvételek, sosem látott gólok, sosem hallott megindító történeteket hallunk a filmben, amiken könnyezni, de nevetni is lehet. A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm megtekintése után senki nem fog meglepődni azon, ha egy magyar kapusról szóló vers, kötelező tananyag a spanyol iskolákban, vagy ha Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál egy magyar játékos két méteres bronzszobrával találkozik.

Időpont: 2016. június 9. 18:00

Helyszín: Szekszárd, Garay tér

plak2016A2szekszárd6_1

 

Támogatók