love Sport – I love Szekszárd” sajtótájékoztatója

2024-05-16

Tedd próbára Magad! Tedd ötpróbára Magad!

Ez a szabadidős ötpróba mozgalom öt sportágból, öt helyszínen és öt időpontban kerül megrendezésre kerékpározás, úszás, gyalogtúrázás, korcsolyázás és futás sportágakban.  Az ötpróbát teljesítők a Szilveszteri futást követően egy projektemblémázott pólót vehetnek át teljesítményük elismeréseként.

A neve és emblémája is kifejezi, a Szekszárdiságát, hogy jó Szekszárdinak lenni, jó itt sportolni, jó itt élni.

Az emblémában található szívecske formájú szőlőfürt utal a szekszárdi szőlőskertekre, valamint a sport szeretetére.  Itt van velünk a logo tervezője, megálmodója Jakab Éva is, aki egyben a gyalogtúra vezetője.

  • A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnökeként kapcsolódtam be a szervezésbe. A szeptember 28.-án megrendezésre kerülő gyalogtúrázás útvonalának összeállításakor fontos szempontnak tartottuk, hogy a város és környezetének legszebb helyeit érintse a vonalvezetés. Lesz a túrának sportértéke pár emelkedőt meg kell mászni majd! Túra táv: 20km

A rendezvénysorozat első napján, május 20.-án – Pünkösd hétfőn 10 órakor– a Szent László hídig kerékpározunk és vissza STEIG CSABA olimpikonnal, Szekszárd szülöttjével és Szekszárdnak világbajnoki szereplésével hírnevet szerzett bicajossal.

A rendezvény mellé állt a Gyűszű Birtok, az egyes sportágak frissítő állomásait évszaknak megfelelően biztosítják.

Szabó Berni birtokvezető elmondta:

  • Örülök az új eseménysorozatnak, szívesen támogatjuk e sportkezdeményezést. Már a Pünkösdi kerékpározáskor almafröccsel fogjuk frissiteni a próbázókat. A téli jelmezes Mikulásnapi korcsolyázáshoz pedig teával és forraltbor készítésével várjuk majd a szabadidős sportrendezvény résztvevőit. A birtok termékei és a rendezvény jól erősítik majd egymás hírnevét!

Tehát május 20.-án 10 órakor a Sportcsarnok előtt várjuk a kerékpározás szerelmeseit, családokat, baráti társaságokat, mozogni vágyókat. Túra táv: 37km. Regisztráció a helyszínen 9:30-tól!

TE OTT LESZEL?

Támogatók