Látványos kerékpárversenynek adott otthont a Béla tér

2018-05-09

Április 28-án szombaton a triál bringások vették birtokba a Béla király teret, ahol első alkalommal került megrendezésre a Szekszárdi Sportközpont Triál verseny.

A Szekszárdi Sportközpont a Gemenc Nagydíj és a télen megrendezett cyclocross verseny után ezúttal egy újabb kerékpáros szakágban szervezett országos szintű rendezvényt.

A triál egy igen látványos, a laikusok számára is rendkívül élvezhető műfaj. A mountain bike egyik típusa, ahol a kerékpárosnak egy nehéz akadálypályán kell végig haladnia anélkül, hogy a lábát letenné. Nagyon erős összpontosításra és kivételes egyensülyérzékre van szükség ehhez a sporthoz.

A versenyigazgató Sabján Gábor és csapata három napon keresztül építették a farönkökből, kábeldobokból, betongyűrűkből, raklapokból, szemetes konténerekből és hordókból összerakott pályákat, amiknek alapanyagait helyi vállalkozások (Gemenc Zrt., Tarr Kft., Murexin Kft., Kriszt Kft., Alisca Terra Kft., Timpanon Kft.) adták, jelentősen támogatva így a rendezvény létrejöttét.

Az ország minden pontjáról érkeztek extrém sportolók a megmérettetésre sőt, még egy lengyel induló is kerékpárra ült, jobban mondva állt, hiszen ezeken a speciális bicikliken nincsen ülés.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, ezért nemcsak a versenyzőknek építettek pályákat, hanem a gyermekeknek is kialakítottak egy ügyességi szekciót.

Nemsokára ismét kerékpárosok fogják ellepni a várost, hiszen május 24-26-ig kerül megrendezésre a 44. Gemenc Nagydíj, aminek részleteiről a www.gemencgp.hu -n olvashatnak.

Támogatók