Komoly fejlesztések a Szekszárdi Műjégpályán

2016-12-16

December 17-én szombaton 10. alkalommal nyitja meg kapuit a Szekszárdi Műjégpálya a nagyközönség előtt. Előtte egy nappal a Szekszárdi Jégmadarak már megtartják első edzésüket a jégen. A teljes egészében a Szekszárdi Sportközpont NKft. üzemeltetésével működő pályán jelentős fejlesztésekkel szembesülhetnek a látogatók.

Ahogy minden évben, így idén is megvizsgálta a Sportközpont a vendégek igényeit, véleményeit a régió legnagyobb fedett műjégpályájával kapcsolatosan, így hozzájuk igazította az újításokat. Ezek közül a legnagyobb és legszembetűnőbb egy új palánk beszerzése volt, amely a jégkorong szakosztály egy pályázatából valósult meg. Az új palánknak köszönhetően sokkal biztonságosabb és esztétikusabb lett a pálya, továbbá formája miatt 40 nm-el nőtt a területe is. Egy modern jégkarbantartó gépet is szolgálatra fogtunk a kiváló jégminőség érdekében.

A szolgáltatások terén is történtek fejlesztések: a jégpálya területén ingyen találhatnak WIFI-t a korizók, valamint a legkisebbek pingvin alakú korcsolyázni segítő eszközzel tanulhatnak meg biztonságosan mozogni a jégen. Az idei szezontól kezdve a korcsolyakölcsönzést is saját kezébe vette a Sportközpont, így vadonatúj korcsolyákat bérelhetnek a látogatók. A korcsolyázás élményét jelentősen ronthatja, ha az eszköz nem elég éles, ezért lehetőség van korcsolyaélezésre is a jégre szállás előtt.

A közönség korcsolyázáson túl, természetesen itt tartja edzéseit a Sportközpont jégkorong szakosztálya. Az évről évre fejlődő Jégmadarak három korosztályban – az eredményes szereplés érdekében a bajai és pécsi csapatokkal együttműködve – vesznek részt a Magyar Jégkorong Szövetség bajnoki rendszerében. A legfiatalabbak januárban és februárban hazai rendezésű tornákon bizonyíthatják tehetségüket.

Természetesen idén sem maradhat el a Városi Jégkorong Bajnokság, aminek győztese a tervek szerint összecsap majd Baja város bajnokával.

A belépők árai immáron negyedik éve nem változtak, a város óvodásai és általános iskolásai pedig idén is ingyenesen léphetnek a jégre délelőttönként.

Az említett fejlesztések miatt néhány héttel később nyitott a jégpálya, viszont cserébe – ha az időjárás is engedi – tovább is fog jégkorcsolyázási lehetőséget biztosítani a szekszárdiak és környéken élők számára.

A programokért és minden egyéb hasznos információért továbbra is a Sportközpont honlapját és a jégpálya Facebook oldalát követni!

Támogatók