Kiváló mezei futóversenyek Szekszárdon

2021-01-21

A Mezei Futó Magyar Liga második állomásának is Szekszárd adott otthont az év elején. Versenyzők és edzőik maximálisan egyetértettek abban, hogy a Szekszárdi Sportközpont területén szervezett versenyek maximálisan kielégítettek minden igényt.

A helyezett sportolók nagyon örültek, hogy a szokásos oklevél díjazáson túl – korosztálytól függően – mézeskalácsot, illetve egy üveg finom szekszárdi bort kaptak ajándékba, amiket ezúton is szeretnénk megköszönni a Petrits Mézeskalács Múzeumnak és az Eszterbauer Pincészetnek. A Szekszárdi Sportközpont is hozzájárult a díjazáshoz csokival és izotóniás itallal. Ezek mellett minden célba érkező meleg teát, banánt, szaloncukrot és szőlőcukrot kapott a melegedőben, ahol lelkes atléta szülők sürögtek-forogtak. Ez nagyban hozzájárult, hogy mindenki pozitív tapasztalatokkal és jó hangulatban tért haza.

Az összesített pontversenyben Szemerei Levente jelenleg az abszolút második helyen áll, így megvan rá az esélye, hogy ha az országos bajnokságon jól szerepel (dupla pont jár érte), akkor megvédheti tavalyi bajnoki címét.

Szőke Gergő edzőnek és főszervezőnek nagy öröm, hogy egy új név is feliratkozott az ország legjobb középtávfutói listájára az U16-os fiúk mezőnyében. Az első fordulóban Gyányi Zsombor a Covid-19 vírusból felépülve 5. helyen végzett, a második versenyen pedig ezüstérmet szerzett, így az összetettben holtversenyben a 2. helyen áll. Neki is nagyon sok fog múlni az országos bajnokságon.

Ugyan a liga pontversenynek nem része, de nagy létszámmal indítottunk U14-es futamokat, ahol újfent bizonyította tehetségét Felkl Dominik, kétszer is dobogóra állhatott (két ezüstérmet szerzett).

Támogatók