Kiss Kata Ramóna csodálatos bronzérmet szerzett az OB-n

2019-09-27

A szabadtéri szezon utolsó országos bajnoksága hagyományosan az Újonc, Serdülő és Ifjúsági Összetett OB. Az atlétika szakosztály igyekezett az egyéni versenyzők mellett csapatokat is összeállítani az éremszerzés reményében. Végül két csapatunk lett: az újonc fiúk négypróbájában, és a serdülő fiúk hatpróbájában. Emellett indultak még versenyzőink az újonc lányok négypróbájában és a serdülő lányok ötpróba versenyszámában is.

Sérülésekkel és betegségek miatt megtépázott serdülő fiú csapatunk – Szabó Máté, Szilágyi Péter, Barna Tamás – derekasan helyt állt a versenyen. Peti gyors talpalón sajátította el a versenyszámokat, így le a kalappal a teljesítménye előtt: élete első gátfutó versenyén futamgyőzelmet aratott, távolban 5 méter felett ugrott, s közel 10 méterre lökte a négy kilós súlyt.

Szabó Máté rengeteg pontot hozott 100 gáton, nyerte a távolugrást új egyéni csúccsal, és ami a meglepő, 9 méter felett lökött súllyal. Barna Tomi újabb egyéni csúccsal nyitott gáton, majd hozta magát távolugrásban és súlylökésben. Az első nap három száma után csapatban a harmadik helyen álltunk. A második nap technikai számai – magasugrás, gerelyhajítás – nem kedveztek a csapatnak, de becsülettel küzdöttek a fiúk. Barna Tomi a befejező 1500 méteren 5 percen belül futott, ám Peti és Máté ebben a számban sajnos elmaradtak az ellenfelektől. Csapatunk végül a negyedik helyen zárt.

Merk Bálint, Gyányi Zsombor, Plesz Gábor, Szilágyi Tamás és Kovács-Szabó Ádám alkotta újonc négypróba csapatunk még nem igazán érezte át az összetett versenyzés csínját bínját. Végül a hatodik helyen végeztek kizárólag nagy egyesületek csapatai ellen.

A serdülő lányok ötpróbájában remek első napot produkált Posta Flóra és Frei Nóra. Első sorban jó távolugrásuknak köszönhetően álltak az első nap három versenyszáma után – 80 m gát, távolugrás, gerely – a negyedik ill. hetedik helyen a bivalyerős mezőnyben. Posta Flóra 509 centivel nyerte a lányok távolugrását, mellyel az utolsó pillanatban bekerült az U16 válogatottba! A második napjuk kevésbé sikerült, de így is nagyszerű eredményeket értek el.

Kiss Kata Ramóna az újonc lányok B variációjában indult (80 méteres gátfutás, távolugrás, 300 méter és 800 méter). Gátfutásban hatalmas egyéni csúccsal kezdett, ráadásul a 13.20-at hármas ellenszélben futotta. Ezzel az idővel meg is nyerte ezt a versenyszámot. Továbbra is remekül versenyzett, mert megnyerte a távolugrást is újabb egyéni csúccsal, 491 centivel. 300 méteren újabb egyéni csúcsot futott, de a többiek kiemelkedő teljesítményének köszönhetően nagyon szoros volt a verseny a befejező 800 méter előtt. Kata az első 500 métert bátran bevállalta az erős ellenfelekkel szemben. Bár a hajrában négyen is elléptek tőle, és igen nagy erőfeszítésekkel ért célba, sikerült annyi pontot gyűjteni, hogy elég legyen a dobogóhoz. Kata nagyon megérdemelte a bronzérmet. Ez az eredmény nagy lökést adhat a folytatáshoz.  Gratulálunk!

Támogatók