Kimagaslóan zárták a fedettpályás szezont

2019-02-27

Az elmúlt héten Budapesten a BOK Csarnokban került megrendezésre a Fedettpályás Ifjúsági és Junior Országos Bajnokság, ahonnan természetesen a Szekszárdi Sportközpont atlétái sem hiányozhattak. Németh Mátyás egy csodálatos aranyéremmel, Szemerei Levente pedig két fényesen csillogó ezüstéremmel térhetett haza.

Szemerei Levi 1500 és 3000 méteren is megszerezte a dobogó második fokát. A rövidebb távon 3 perc 53 másodperces idejével 5 egész másodpercet javított eddigi legjobb eredményén, ami óriási teljesítmény. 3000 méteren a verseny erejét mutatja, hogy az ex szekszárdi edző Németh Gyula tanítványa, Palkovits István az idei legjobb európai időeredményt futotta.

A fedettpályás szezon végeztével Szőke Gergő – Levente edzője – úgy véli, a fiatal atléta felkészülése nagyon jól alakul ahhoz, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el. A jó idő beköszöntével elkezdik a technikai felkészülést az akadályfutásra a cél pedig a felnőtt magyar bajnoki arany, és a korosztályos Európa-bajnokságon érmet szerezni.

Német Mátyás kiváló teljesítménnyel az első helyre ugrott magasugrásban. 180 centin szállt be a versenybe és 190 centiig hiba nélkül vette az akadályokat. A 194 centivel majdnem meggyűlt a baja, de harmadik próbálkozásra ezt is leküzdötte. Az első helyet jelentő 198 centit egyedül ő ugrotta át, ráadásul elsőre. Hihetetlenül nagy eredmény ez Matyinak és edzőjének Scherer Tamásnak, gratulálunk nekik!

Támogatók