Kihívás Napja 2015.

2015-05-20

Szép számmal vettek részt a város nevelési és oktatási intézményei, civil szervezetei és sportegyesületei a május 20-án megtartott Kihívás Napja rendezvényein, aminek köszönhetően az országos versenyben Szekszárd dobogóra állhatott.

Szerdán hajnalban – immár hagyományosan – a Fekete Gólyák KC szervezte kézilabda- és foci-villámtornákkal kezdődtek az idei kihívás napi programok. Az igazi aktivitás azonban természetesen napközbenre esett: a nevelési, oktatási intézmények mindegyikében számos sportjátékon vettek részt a gyerekek, az óvodás korúaktól egészen a középiskolásokig, de több iskola szervezett városkörnyéki kirándulást is. A Szekszárdi Sportközpont NKft. szervezésében zajló programok a városi sportcsarnokban, a labdarúgó és atlétikai pályákon, a fedett uszodában, valamint a városközpont több helyszínén zajlottak.  Nagy népszerűségnek örvendett például a Garay téren megtartott gyermek zumba, amelyen több iskola diákjai is részt vettek, és a hagyományos Prométheusz parki akadálypályákon is sokan tették próbára ügyességüket.

A 0 órától 21 óráig tartó programokon közel 20 különböző sportegyesület képviseltette magát a kosárlabdától a búvárkodáson és az íjászaton át egészen az amerikai fociig. Az egy fő tizenöt percnyi testmozgása (egy egység) alapján számított országos versenyben, Szekszárd kategóriájában – Kazincbarcika és Vác mögött – a 3. helyen végzett, 58.770 egységnyi aktivitással.

Támogatók