Kiemelkedő fedettpályás szezont zártak atlétáink

2017-03-07

A fedett pályás atlétika szezon utolsó versenyeit rendezték az elmúlt hétvégén, ahol a Szekszárdi Sportközpont atlétái tovább folytatták remek szezonjukat.

Máté Fanni fölényes győzelmet aratott gerelyhajításban a március 4-én megrendezett Junior és Ifjúsági Téli Dobó Bajnokságon. Fanni az idei évtől junior korosztályban versenyzik, így már 600 grammos gerellyel kell dobnia. Az első sorozatban rögtön sokkolta a mezőnyt 43 méteres dobásával, amit a harmadik körben tovább javított, így végül 45 méter 44 cm-es eredménnyel állhatott a dobogó legfelső fokára. Teljesítménye figyelemre méltó, hiszen kézilabda pályafutása mellett szakít időt a gerelyhajításra.

Ezzel egyidőben Budapesten a Serdülő és Újonc Fedettpályás Összetett Bajnokságon is villogtak a szekszárdiak. Péceli Tamás az U14-es korcsoport négypróbáján magabiztosan (202 pontot vert a mezőnyre) szerzett aranyérmet. Tomi a második bajnoki címét szerezte meg egy hónapon belül, amire edzője Scherer Tamás is büszke.

A hétvégét Dékány Botond is jól zárta: a kiváló hatodik helyet szerezte meg ötpróbában a rendkívül népes serdülő mezőnyben. Egyéni csúcsot futott 60 méter gáton, továbbá magasugrásban is megjavította eddigi legjobbját.

A Szekszárdi Sportközpont atlétái végül kilenc éremmel zárták a fedettpályás szezont: 7 arannyal (!!!), 1 ezüsttel és 1 bronzzal.

Támogatók