Két szekszárdi atléta az Ifjúsági Liga döntőjében

2020-09-07

Az Ifjúsági Liga döntőjében a Szekszárdi Sportközpont két atlétája vett részt: Szilágyi Péter 100 méteres síkfutásban indult, míg Istlstekker Balázs 2000 méteres akadályfutásban. A liga döntőkbe az idei évben a fedett pályás és a szabadtéri bajnokságokon elért eredmények alapján lehetett bekerülni (a nyolc legjobb versenyzőt hívták meg). Az idei volt a negyedik Ifjúsági Liga Döntő, és a Magyar Atlétikai Szövetség ezúttal is jutalmazta a fináléba jutott versenyzők szakosztályait. Amennyiben a versenyző az első háromban végzett 20.000 Ft-ot kapott a szakosztály, a IV-VI. helyért 15.000 Ft, a VII-VIII. helyért 10.000 Ft járt.

A hagyományok szerint Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpontban  rendezték a két napos versenyt. Szilágyi Peti a 100 méteres síkfutás döntőjében új egyéni csúcsot ért el még az enyhe szembeszél ellenére is. 11,67-tel ért célba, amivel a nyolcadik helyet szerezte meg. Mindenképpen dicséretet érdemel idei versenyzéséért! Istlstekker Balázs ismét jól harcolt akadályon. Bár 800 méter után nem tudott felkapaszkodni az előtte futó bolyra, így is a hatodik helyen ért célba.

Az ifjúsági korosztálynak októberben csapatbajnokságot, összetett bajnokságot, és mezei bajnokságot is rendeznek.

Az Ifjúsági Liga Döntőjét megelőzte a Váltók Válogatott Versenye. A Magyar Atlétikai Szövetség a nemzetközi versenyek hiányában ilyen versenyekkel teszteli a korosztályos váltókat. Nagy megtiszteltetés, hogy az ifjúsági korosztály „B” váltójába meghívták Szilágyi Pétert is. Lengyák György, a váltókért felelős szakágvezető harmadik emberként, a felső kanyarban számított Péterre. A versenyt a 100 méteres döntő előtt egy órával futották az „A” váltó, a junior-váltó és az U23-as váltó ellen. A verseny előtt mindössze két órájuk volt a váltótagoknak, hogy megismerjék egymást és összeváltsanak. Talán ennek is köszönhető, illetve annak hogy Péter is, és a befutó szombathelyi srác is először volt válogatott, de az utolsó váltást sajnos elrontották. Fő az, hogy Péternek nagyon sokat jelentett a meghívó, és sokat javított a hangulatán ebben a viszontagságos évben.

Scherer Tamás szakosztályvezető beszámolója

Támogatók