Két ezüstéremmel tértek haza atlétáink Debrecenből

2016-07-12

A július 9-10-ei hétvégén Debrecenbe utaztak atlétáink a Serdülő és Újonc Országos Bajnokságra. A bajnokságon ezúttal Gaál László tanítványai jeleskedtek, két ezüstérmet szereztek. Dancsó Dorottya összeszedte magát a bajnokságra és hibátlanul ugrott 150 centiig, a mezőny legmagabiztosabb tagja volt. A végére egy kecskeméti lány – Barna Patrícia – összekapta magát és a fedett pályához hasonlóan megelőzte Dorottyát. A másik ezüstérmet Holacsek Vanda szerezte a serdülők súlylökésében. Első kísérletére 11,66-os egyéni csúcsot ért el. Az eredmény kitartott a hatodik sorozat végéig, mindössze egy lánynak sikerült nagyobbat lökni, így Vanda a dobogó második fokára állhatott fel.

DSCF0725
A fiúk közül Schilli Péter az újoncok magasugrásában negyedik lett, valamint döntős volt távolugrásban is. Porkoláb Ákos a diákolimpia két kilencedik helye után igyekezett javítani. 100 méteres síkfutásban bemozdult a vigyázz-helyzetben, ezért kizárták, távolugrásban pedig 557 centivel nem sikerült döntőbe jutnia. Fekete Gergő szintén piros lapot kapott a 100 méteres gátfutás előfutamában, ő is megmozdult a vigyázz-helyzetben. Távolban jól ugrott 553 centit ért el első kísérletre, kár hogy nem sikerült tovább javítani. Az első naphoz tartozik még, hogy Rittberger Andris B döntős volt gáton, és sikerült nagyon jó futással előrukkolnia. Remek egyéni csúcs lett a vége – 15,49 mp.

 
A vasárnap is tartogatott egy egyéni csúcsot. Németh Matyi végre tovább lépett magasugrásban, harmadik kísérletre nagy nehezen átvergődött a 169 centiméteren. Fekete Gergőnek ismét a 165 jelentette a végállomást. Rittberger Andris 150 centit ugrott. Ötösugrásban Porkoláb Ákos és Németh Mátyás nem tudott döntőbe jutni.

 
Sajnos, a 2001-es fiúk nem tudtak maradandót alkotni. Az elmúlt két évben elment mellettük a mezőny első sorban izomtömegben. Számunkra nem ez a fontos, türelmesen dolgozunk tovább. Ezt az időszakot túl kell élni és szeretni az atlétikát.

Támogatók