Jól szerepeltek atlétáink a múlt hétvégi atlétika rendezvényein

2021-03-08

A Mezei Liga sorozat első két állomását mi rendeztük a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft., míg a hétvégén Szombathelyen rendezett fordulón a távolság ellenére szintén teljes csapattal tudtunk részt venni.

A szekszárdi atlétika szakosztály 12 versenyzővel képviseltette magát. Így a legkisebb futamtól az abszolút felnőtt futamig mindenütt érdekeltek voltunk. Legszebb eredményt a király kategória (abszolút felnőtt futam) Szemerei Levente érte el, aki győzelmével maximális pontszámot gyűjtött, ezáltal versenyben van a liga sorozat pontversenyének megnyeréséért. Levente a nehéz dombos pályán 3 kilométer után lerázta ellenfeleit és több, mint 30 másodperccel előzte meg a második helyezett szombathelyi versenyzőt. A liga sorozat utolsó állomása a Mezei Országos Bajnokság 2 hét múlva kerül megrendezésre, ahol Leventét az esélyesek közt tartják számon.

A szekszárdi csapatból kiemelendő Gyányi Zsombor versenyzése, aki az U16-os futam négy kilométeres versenytávján egy nagyon szoros küzdelemben harmadik helyen ért célba, amellyel megadta magának a lehetőséget, hogy az országos bajnokságon egy jó futással akár a mezei liga pontverseny élén végezzen. Zsombor irányította a hétvégi versenyt, 3 kilométernél élre állt és lerázta magáról riválisait. De az utolsó körben veszprémi és tatabányai riválisa visszatudta előzni. Ugyanebben a futamban Felkl Dominik fiatal kora ellenére (U14) a közel 60 fős mezőnybe a tizenegyedik helyen ért célba, amellyel a saját korosztályában a második helyet szerezte meg. EREDMÉNYEK

Ugyanezen a hétvégén csak az ország másik felén, Debrecenben rendezték a Maraton Országos Bajnokságot. Szekszárdot Zsigmond Előd képviselte, aki nagyon okosan és taktikusan versenyzett. Óvatosabban kezdve, a kilencedik pozícióból folyamatosan előzve ellenfeleit, szinte két ugyanolyan félmaratont futva, 2 óra 34 perc 41 másodperccel végül az ötödik helyen ért célba. A Maraton Országos Bajnokság eredményei ide kattintva megtekinthetőek.

Szekszárdi Sportközpont eredményei:

U14 Leány

Mészáros Milla 11. hely

Görföl Zselyke 17. hely

U14 Fiú

Felkl Dominik 2. hely

Molnár Gergő 17. hely

U16 Fiú

Gyányi Zsombor 3. hely

Végh Zsombor 13. hely

Mészáros Balázs 16. hely

Plessz Gábor 16. hely

U18 Fiú

Istlstekker Balázs 9. hely

Maczkó Zsombor 17. hely

U20 Fiú

Tóth Ákos 6. hely

Felnőtt férfi

Szemerei Levente 1. hely

Támogatók