Jó eredményekkel zárták atlétáink a fedett pályás szezont

2021-03-31

Szokatlan módon – egy halasztás miatt – március utolsó hétvégéjén zárult a fedett pályás szezon. A BOK csarnokban megrendezett Fedett Pályás U14 és U16 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokságon tíz különböző versenyszámban osztottak érmet. A 30 érmen 19 szakosztály osztozott, köztük a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya is.

Az U14-es fiúk négypróbájának „B” változatában Orbán-Zaják Péter szerzett ezüstérmet. A 60 méteres síkfutásból, magasugrásból, súlylökésből és 1000 méteres síkfutásból álló összetettben Péter minden versenyszámban remekül teljesített. 60 méteren 8.04-gyel a második legjobb időt futotta, nagy fölénnyel volt a legjobb magasugrásban (153 cm), a 3 kilós súlyt 8.66-ra lökte, 1000 méteren pedig 3:17.37-et futott. A négy versenyszám során összesen 1869 pontot gyűjtött, amivel a dobogó második fokára állhatott fel. Ugyanebben a változatban Kocsis Martin a legjobb súlylökő eredményt érte el 9 méter 44 centivel, és magasugrásban 138 centivel egyéni csúcsot ért el. A 2009-es születésűeket a Magyar Atlétikai Szövetség új versenyrendszerének köszönhetően a mély vízbe dobtuk: Häckl Ábel és Erdélyi Barnabás az atlétika bajnokságok légkörét tapasztalhatták meg.

Vasárnap a lányok versenyeztek. Lakatos Anna az U14-es korosztály „A” változatában indult. A 90 (!) fős mezőnyben remekül helyt állt: a 60 méter, a távolugrás, a súlylökés, és a 300 méter során a hatodik legtöbb pontot gyűjtötte. Ekkora mezőnyben dicséretet érdemel ez az előkelő helyezés. Máté Ifeoma a „B” változatban indult, és a súlylökésben gyűjtötte a legtöbb pontot. A tavaszi felkészülés során több lehetőségünk lesz gyakorolni az ügyességi versenyszámokat is.

Scherer Tamás szakosztályvezető beszámolója

EREDMÉNYEK

Támogatók