Ismét remekül szerepeltek fiatal atlétáink az OB-n

2020-03-05

A BOK csarnokban harcoltak az elmúlt hétvégén ifjúsági (2003-04) és junior (2001-02) atlétáink a fedett pályás bajnoki címekért. Nagyon jól helytálltak a fiatalok, egy gyönyörű éremmel és rengeteg egyéni csúccsal a zsebükben tértek haza.

Junior korosztályban egyedül Prantner Zoltán képviselte városunkat. 800 méteren az első futamban igyekezett tempót diktálni, ami annyira jól sikerült, hogy másodikként ért célba. Összesítésben a 2:07-es idő a tizenharmadik helyre volt elegendő.

Az ifiknél 2004-es születésű sportolóink ismerkedtek az új korosztállyal, nem is akárhogy! Szilágyi Péter a 60 méteres síkfutás első futamában remek egyéni csúcsot repesztett friss sprinterszögesében (7,25). Futamgyőztesként a hetedik legjobb idővel jutott a döntőbe. Péceli Tamás a második futamban száguldott 7,42-es egyéni csúcsot, ő 14. helyen jutott a B döntőbe. Amit aztán egy újabb nagy egyéni csúccsal – 7,31 – nyert meg, vagyis megszerezte a kilencedik pozíciót. Szilágyi Péter a döntő 8-as pályáján jól futott, 7,28-cal ötödik helyen robbant be a célba. Az első nap történéseihez tartozik még Szabó Máté távolugrása: 564 cm-el megjavította egyéni legjobbját, de ezúttal ez csak a huszadik helyre volt elég.

Vasárnap Posta Flóra egyéni csúccsal kezdett 60 méter gáton, végre 10 mp-en belül futott, sajnos a nagyon erős mezőnyben nem tudott továbbjutni. Döntőbe jutott viszont Szabó Máté a fiúk hasonló távján. Dicséretes, hogy új korosztályában, új gátmagassággal, új gáttávolsággal az első bajnokságán finalista lett. Ráadásul 8,88-as remek egyéni csúccsal! A döntőben jól rajtolt, de a második gátban megbotlott, a harmadikat kézzel feldöntötte, így kizárták a versenyből. Ennek ellenére fő célját elérte a hétvégén, 9 másodpercen belüli eredményt ért el.

Hamar János a magasugrás erős mezőnyében kétszer is megjavította az egyéni legjobbját. Másodikra átjutott a 160 centis kezdő magasságon, majd magabiztosan átrepült a 165 centi felett, amivel a 12 helyen zárt. Péceli Tamás 175 centin szállt be. Sajnos a versenyt megelőzően két hétig betegséggel küzdött. Nagy harc árán harmadik kísérletre megugrotta az egyéni csúcsot jelentő 187 cm-t. Sőt, nagyon jó kísérlete volt 190 centin is. Végül 187 centivel holtversenyben a harmadik helyen végzett!!!

Az ifi fiúk 200 méteres síkfutásában Szilágyi Péter megismételte előző napi jó teljesítményét: 23,70-et repesztett élete első 200 méterén, összesítésben kilencedik lett. A nap végére maradt a fiúk 4×200 méteres váltója. 2004-es csikócsapatunk nagyon készült, de a hosszú versenynap sokat kivett belőlük, a 1:36,99 „csak” a nyolcadik helyhez volt elég.

Le a kalappal ifjúsági atlétáink előtt, nagyszerűen mutatkoztak be a „nagyok” között!

Fotó: Budai Aladár

Támogatók