Szekszárdon versenyeztek az ország legjobb cyclocross versenyzői

2019-10-29

Meleg kora őszi idő, száraz pálya és látványos verseny, ez a három dolog, ami leginkább jellemezte az október 20-án megrendezett III. CrosSzekszárd Cyclo-cross Magyar Kupafutamot. A nőknél Péteri Niké, míg a férfiaknál Buruczki Szilárd volt a leggyorsabb.

Vasárnap rendezték a Cyclo-cross Magyar Kupa 2. fordulóját Szekszárdon. Az évszakra nem jellemző meleg időjárás és száraz pálya várt a III. CrosSzekszárd indulóira, a versenyzők emiatt már a reggeli pályabejáráskor megtapasztalhatták, hogy a csapadékmentes idő és a vakondok párosítása miatt rázós élményben lesz részük a versenyen, így  a többségnek az optimális guminyomás megtalálása okozott fejtörést. A Szekszárdi Sportközpont rendezői ismét izgalmas pályát alakítottak ki, ami érintette a közeli dirt pályát is, így a nyomvonalon volt, hogy nem tekerni, hanem pumpálni kellett a bringásoknak, cserében viszont a pálya nem tartalmazott olyan elemet, ahol le kellett volna szállni a versenyzőknek.

A Magyar Kupa forgatókönyvének megfelelően a verseny a hobbi kategória 10 órás rajtjával kezdődött, ahol a nagy csata most elmaradt, ennek ellenére Fejes Miki, a szpíker lelkesen buzdította a “kezdő” bringásokat. A folytatásban a WU15, WU17, U15, U17, Master3 korosztályok futama következett, amit az 50-es korosztályba tartozó Fésüs László, ismertebb nevén Kefe nyert. Őt követte az U17-es első helyért csatázó Majoros Dávid és Magyar Gergő kettőse, melyet végül az előbbi nyert.

A legnépesebb kategória versenye 11.30-kor startolt, ebben a rajtban 33 master2 korú versenyzőre 4 U19-es korú jutott. A leggyorsabb itt egy apa-fia páros volt, Adame László és Adame Ármin kettőse együtt ért be a célba, közel egy percet vertek a következő versenyzőre.

A legkisebbek, WU11, WU13, U11, U13 korosztályok 12.30-kor rajtoltak a külön nekik kialakított pályán, ők is keményen harcoltak a gödrökkel és persze egymással. Közülük a leggyorsabb Péter Nándor volt, de meg kell említeni, hogy két lány, Kiss Nikoletta Bettina és Mármarosi Alexa Ildikó is a top10-ben a fiúkkal együtt érkezett.

13 órakor a tisztán női futam következett, ahol a WU19, WU23 , WElit, WMaster kategóriák indulói csaptak össze. Itt Péteri Niké tudott ellépni, őt üldözte Szekeres Viktória, majd mögöttük percekig nem jött senki, végül a sorrend nem változott, ez előbbi a WU23-at, az utóbbi pedig a WMaster kategóriát nyerte.

14.15-kor az Elitek és Master1 kategóriák rajtoltak el. Ismét láthattuk Buruczki Szilárdot versenyezni, aki megmutatta, hogy még mindig nagyon erős és jól bringázik, gyakorlatilag könnyedén nyerte a futamot. Ő követte Sylvester Balázs Tibor, aki ezzel az U23-as kategóriában végzett az élen.

Forrás: www.bikemag.hu

Fotó: Brandt Tamás

Támogatók