3. CrosSzekszárd – Cyclocross Magyar Kupa

2019-09-26

Október 20-án vasárnap harmadik alkalommal kerül megrendezésre a CrosSzekszárd, ahol az ország legjobb cyclocross kerékpárosai pattannak nyeregbe.

A Szekszárdi Sportközpont ismét a résztvevők által kedvelt pályát fogja kijelölni, amely a Baka István Általános Iskola körül vezet és érinti a közeli dirt pályát is. A versenyzők 12 kategóriában fogják összemérni tudásukat a nem mindennapi „lakótelepi” pályán 10:00 és 15:30 között.

Érdemes kilátogatni és megtekinteni néhány futamot még a laikusok számára is, hiszen a kerékpársport egy igen látványos műfajáról van szó.

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon haladnak keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.

Előnevezésre október 14-én éjfélig van lehetőség! 

A Sportközpont célja, hogy felpezsdítse Szekszárd kerékpáros életét és arra ösztönözze a városlakókat, hogy minél többen szálljanak nyeregbe. Éppen ezért egész évben rendezünk amatőr- illetve profi bringás programokat, úgymint a Bunny Bike (04.20.) és a Back to School (08.25.), amelyek családoknak szóló élménydús programok voltak, a Ki a legény a gáton? (06.22.) és a Tour de Sárköz (07.27.), ahol a hobbi kerékpárosokat céloztuk meg vagy a 45. Gemenc Nagydíj (07.26-27.) és a III. Szekszárdi Triál Kupa (04.28.), ahol a profiké volt terep.

VERSENYKIÍRÁS

ELŐNEVEZÉS

MAGYARORSZÁGI CYCLOCROSS VERSENYSZABÁLYZAT

FACEBOOK ESEMÉNY

Támogatók